Претрага

Barokni bob: Kako stilizovati frizuru koja ovog leta preuzima apsolutnu dominaciju

Barokni bob Zendaja

Barokni bob izronio je iz istorije sa tendencijom da ponovo osvoji svet. To su one čuvene paž frizure koje su se nosile u 17. i 18. veku, i za koje smo verovali da su zabetonirane u prošlosti. Ali… Već znamo da moda ima neobičnu moć da se s vremena na vreme regeneriše.

Da je barokni bob postao ne trend, već opsesija, govori i podatak da je pretraga za ovim pojmom na Guglu porasla za neverovatnih 1000 posto u poslednjih nekoliko meseci. Pa, ako je toliko popularan, znači da vredi. I da treba objasniti pojam.

Barokni bob
@evgenia.revenko

Barokni bob nije običan bob

Već sam naziv sluti na raskoš. Barokni bob odlikuje se velikim, ali fino oblikovanim talasima na kraju pramena. Kosa treba tek blago da dodiruje ramena, da odiše glamurom i sofisticiranošću. Zendaja je ovih dana glavna promoterka stila koji inspiraciju pronalazi i u holivudskim ikonama kao što su Merilin Monro i Rita Hejvort iz vremena kada je nosila kraću kosu.

Naglašena tekstura, puniji look, sjaj, seksepil… Ako vam je dosadila dugačka kosa, ili ako je postala preteška, proleće je pravo vreme da je malo osvežite. Promena nije drastična, a izbaciće vaše lice u prvi plan i naglasiti istančani ukus.

Barokni bob je odlična ideja ako imate tanje i osetljivije vlasi, mada će dobro stajati i damama sa gušćom, loknastom kosom. Važno je samo da bude pravilno oblikovana. To ćete postići, pre svega, uz pomoć hidratantnih sprejeva za volumen koji ne opterećuju dlaku.

Kako stilizovati barokni bob

Kosu treba fenirati dok se ne osuši do nekih 90 posto. Zatim urolajte vrhove širokom četkom i nastavite da sušite, ali podignite pramenove kako biste dobili jači volumen.

Ako želite nešto luksuznije i maksimalnije, po završetku sušenja, dok još držite četku među vlasima, poprskajte pramenove sprejom za teksturu ili onim koji sadrži sjaj.

Ukoliko, pak, imate jaču ili kovrdžavu kosu, nanesite hidratantnu kremu za lokne otprilike na sredini procesa sušenja, a na kraju koristite difuzer. Rezultat će biti zapanjujuć – izgledaćete poput dive iz zlatnog doba pokretnih slika.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага