Претрага

Jedan čovek i jedna žena: Pogledajte novu kolekciju kuće Chanel

chanel jesen zima 2024 2025
Inez and Vinoodh

Nedelju mode u Parizu tradicionalno zatvara kuća svih kuća, imperija Chanel. No, pre revije svet je obišao kratki crno-beli film, mali omaž kultnom ostvarenju Jedan čovek i jedna žena iz 1966. godine. Umesto Anuk Eme i Žan-Luja Trentinjana, u glavnim ulogama našli su se moderni oskarovci, Penepole Kruz i Bred Pit. I još nešto – legendarna crna 11.12 Chanel torba, predstavljena kao predmet želje koji nas inspiriše da sanjamo.

Kada se mini film završio dvoranom se prolomio aplauz. Publika, još u transu posle zavodljive scene, tako je počela da tapše pred početak šoua, umesto na kraju, što je, priznaćete, pravi presedan.

A dok su se na pisti smenjivale manekenke, na čelu sa Điđi Hadid, na video wall-u nizale su se nostalgične scene iz Dovila, gradića u Normandiji, na Lamanšu, gde je sve počelo davne 1912. godine, objasnila je kreativna direktorka kuće Viržini Vijar.

Ova priča je bliska mom srcu, rekla je naslednica Karla Lagerfelda, koja je odala omaž ne samo neprevaziđenoj mademoiselle Coco, već i tradicionalnim vrednostima utkanim u genetiku ovog brenda. Gosti revije vratili su se u vreme i prošetali šik promenadom Dovila, mesta koje je zauvek promenilo sudbinu Gabrijel Šanel.

chanel jesen zima 2024 2025
Chanel

Pret-a-porter kolekcijom za jesen/zimu 2024/25 dominiraju pastelne boje, bleđe nijanse ljubičaste, plave, narandžaste, asocirajući na nebeski svod iznad ove regije na severu Francuske. Kroz celu liniju provlače se topla i romantična atmosfera, šeširi širokih oboda, duboke čizme i, naravno, proštepane torbe.

Ne zaboravimo i sofisticiranu eleganciju bez koje je nemoguće zamisliti prestižnu kuću, a bila je vrlo primetna i u klasičnim crnim modelima, kaputima u meklaud stilu, crnim kožnim jaknama i ostalim komadima. Sve se savršelo uklopilo u ambijent tog gotovo mitskog šetališta pored mora, koji je opčinilo i publiku u Velikoj palati Efemer na Marsovim poljima.

Pogledajte sve Chanel lookove

Podelite:

Povezane vesti

Претрага