Претрага

Botoks za kosu: Marketinška prevara koja daje rezultate

Botoks za kosu
Freepik

Botoks za kosu mogao bi da bude drugi naziv za tretman dubokog kondicioniranja. Da, dobro ste čuli. Opšte je poznato da botoks garantuje pauzu u stvaranju finih bora putem neuromodulacije, što za rezultat daje glatku i blistavu kožu. Isti efekat želimo i na svojoj kosi, zar ne?

Botoks za kosu je termin koji se koristi za opisivanje tretmana čiji je cilj da podmladi kosu, kao i da joj povrati zdrav i lep izgled, objašnjavaju dermatolozi. I ne, nema nikakve veze sa stvarnim botokosom.

Koncept možda zvuči previše komplikovano, ali je sam proces zapravo prilično jednostavan (i pristupačan) način za postizanje hidratizirane, sjajne i bujne kose. Ukratko, reč je o koktelu sastojaka – injekcije nisu potrebne.

Šta je botoks za kosu?

Hashtag #hairbotox već dugo prikuplja preglede na TikToku, ponajviše zbog pogrešnog, clickbait naziva. Reč je o marketinškom terminu, a ne medicinskoj proceduri koja uključuje upotrebu botulinum toksina, navode dermatolozi. Prikladnija definicija bila bi tretman dubinskog kondicioniranja kose koji može pomoći da se nadoknadi izgubljena vlaga, poprave oštećenja i smanji kovrdžanje.

Zajednička karakteristika pravog i botoksa za kosu je efekat zaglađivanja. U slučaju kose, do toga dolazi konceptom popunjavanja praznina u pramenovima, privremenog popravljanja ispucalih krajeva i poboljšanja teksture.

Botoks za kosu je termin za tretman koji kondicionira i oblaže vlasi keratinom i kolagenom, kako bi se korigovali nedostaci. Kosa će izgledati zdravije i gušće, istovremeno, biće otpornija na buduća oštećenja.

Botoks za kosu
Photo by Karina Tess on Unsplash

Koji su benefiti botoksa za kosu?

Proizvodi sa oznakom Hair Botox Treatment mogu vam pomoći da dođete do duge i blistave kose o kakvoj ste oduvek maštali. Najčešće se koriste kao rešenje za suvu, lomljivu i oštećenu kosu. Tretman se izvodi u salonu, a kako je zapravo reč o maski za kosu koja obezbeđuje duboku regeneraciju, uz upotrebu adekvatnog proizvoda može se primeniti i kod kuće.

Botoks za kosu može da pruži privremeno poboljšanje izgleda i stanja kose, ali je važno napomenuti da ne menja trajno njenu strukturu. Rezultati variraju u zavisnosti od tipa kose, stepena oštećenja, kao i od samog proizvoda koji se koristi.

Botoks za kosu
Freepik

Kako botoks za kosu deluje?

Hair botox obezbeđuje kosi infuziju punoće i sjaja kroz mešavinu pravilno odabranih sastojaka. Na tržištu se mogu kupiti proizvodi različitih formulacija, koje najčešće uključuju hijaluronsku kiselinu, keratin, vitamine E i B5, kolagen.

Kozmetički brendovi poseban akcenat stavljaju na hidrolizovani keratin (oblik kreatina razbijen na manje čestice), koji popunjavanjem praznina pomaže u jačanju i popravljanju oštećene kose.

Kolagen, najzastupljeniji protein u našem telu, jedan je od ključnih gradivnih elemenata kostiju, mišića, ligamenata, tetiva, kože, ali i kose. Pomaže u jačanju dlake, povećava njenu elastičnost, kao i sposobnost zadržavanja vlage.

Dodajte tome hijaluronsku kiselinu, koja takođe značajno utiče na privlačenje i zadržavanje vlage, ulje kavijara (bogato omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima koji poboljšavaju teksturu kose), antioksidante… Sve navedeno pronaći ćete u kvalitetnom proizvodu za botoks za kosu.

Tu su i biljni ekstrakti (aloja, kamilica, zeleni čaj…), uključeni zbog svojih dobro poznatih umirujućih, antioksidativnih i antiinflamantornih svojstava.

Posle svega navedenog, jasno je da vas od kose iz snova deli samo jedna kvalitetna maska. I naravno, možemo to nazvati botoksom za kosu ako je potrebno.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага