Претрага

Da li je on onaj pravi? 5 jednostavnih smernica psihologa koje će vas odvesti do odgovora

Da li je on onaj pravi Sara Džesika Parker i Kris Not
HBO

Da li je on onaj pravi? Koja od nas to nije pomislila posle prvog dejta, na godišnjicu veze ili par dana pred svadbu? Bez obzira da li smo na samom početku ili je naša ljubavna priča poodmakla, famozno pitanje stalno je prisutno. A šta je sa odgovorom? Teško ga je dati, jer em što možemo da pogrešimo u proceni, em što se s vremenom i mi i on menjamo, pa se ne treba čuditi ako se kroz par meseci zapitamo šta nam bi da pomislimo da smo našli gospodina savršrenog. Uprkos svemu, sigurno je da postoje znakovi pored puta, samo je pitanje da li ćemo na njih obratiti pažnju. Kako ih ne bismo prevideli ili ignorisali, pomoći će nam saveti psihologa. Pitanje na šta treba da obratimo pažnju pre no što se pohvailimo da smo našle onog pravog postavili smo Danki Đukanović. Ona ne samo da nam je maksimalno sažeto rekla najvažnije, već je, da bismo bolje zapamtili, napravila akronim.

Da li je on onaj pravi Sara Džesika Parker i Krist Not
HBO

5 znakova koji će ti pokazati da je on „onaj pravi“

Poštuje te

Poštovanje sa ljubavlju deli prvo mesto. Pazi da te ne uvredi ni rečima ni delima i ne želi da te iskoristi. Svojim poštovanjem ti svakodnevno govori koliko si mu važna.

Realan je

Možda nije princ, možda nema dvorac i skup automobil, nema ni platu od par hiljada evra, ali je realan. Svestan je svojih mogućnosti i stalno teži ostvarenju sopstvenog maksimuma. Zna kako da, sa onim čime raspolaže, ostvari svoje (i vaše) snove.

Aktivno sluša

Ne tera samo po svom. Zna da te sasluša i da ti pomogne pravim savetom. Nije mu teško da te iznova sasluša, jer ima iskrenu želju da te razume. Tako će i čuti kada više ne možeš sama i kada je potrebno da stvar uzme u svoje ruke.

Vredan je

Nije ga sramota da radi bilo koji posao kako bi pošteno zaradio platu. Neće čekati pomoć prijatelja, a još manje starih roditelja. Neće lenčariti, ispijati kafe i provoditi vreme u kladionicama. Pomoći će ti, a uradiće nešto i umesto tebe.

Iskren je

Baš zato što te poštuje, on te ne laže. Ne moraš da sumnjaš u njegove reče. Ne daje lako obećanja, ali ih uvek ispunjava. Zato na njega možeš da se osloniš i da mu veruješ.

Plus! 5 načina kako da oporavite telo i um posle burnog vikenda

Da li je on onaj pravi
HBO

Većina nas kada sretne nekoga ko nam se jako dopada, ali se baš ne uklapa u fotorobot onog pravog, računa na opciju uz mene će se promeniti, pa će biti pravi. Doduše, znamo mnogo primera koji dokazuju da je to gotovo nemoguća misija, ali se iz nekog neobjašnjivog razloga ipak nadamo da ćemo uspeti. Evo kako Danka opisuje tu situaciju:

− Nerealno je verovati da ćemo bilo koga promeniti, a ako i dalje mislite da možete, najpre pođite od sebe. Korigujte najmanju lošu naviku koju imate. Ukoliko ste to bar jednom probali, znate koliko je teško i koliko traži truda i energije. Zamislite da hoćete da promenite neko svoje ponašanje koje vam se ne sviđa. Koliko to zahteva rada, discipline, volje i požrtvovanosti. Na sve to dodajmo još temperament i osobine ličnosti koje nisu tek tako podložne promenama. Sada samo na trenutak zamislite da hoćete da promenite nekog drugog, posebno ako taj neko ne želi ili misli da ne treba da se menja. Koliki su vam izgledi da ćete uspeti?

Podelite:

Povezane vesti

Претрага