Претрага

Dupes proizvodi: Šminker Aleksandar Đikić predlaže pristupačne zamene za luksuzne artikle

Dupes proizvodi

Znate li šta su dupes proizvodi? Ukratko, reč je o pristupačnijim alternativama za luksuzne kozmetičke i make-up artikle, koji daju sličan ili isti efekat, ali za mnogo manje novca. O duplikatima smo razgovarali sa Аleksandrom Đikićem, profesionalcem za koga u svetu šminke odavno nema tajni.

Podloge i puderi

Fantastičan je Giorgio Armani Luminous Silk Foundation, ali ako želimo nežan puder možemo ga zameniti odličnim toniranim serumom s 1% hijalurona – L’Oreal Paris True Match. Nema veliku pokrivnu moć, ali na licu stvara efekat filtera. 

Poznati su i YSL puderi, koji sjajno kamufliraju nedostatke, međutim, za mnogo manje novca taj efekat postižu i L’Oreal Paris True Match ili Maybelline Super Stay.

Make Up For Ever ima odlične prajmere, ali veoma su dobri i oni sa potpisom L’Oreal Paris, Maybelline, pa i Aura.

Izuzetan je korektor Tarte Shape Tape, kao i NARS Radiant Creamy, ali oni su po 5.000 dinara. Možete ih zemeniti odličnim Maybelline korektorima – jedan svi znaju kao „onaj sa sunđerčićem“, a drugi je Fit Me. I zaista je kao NARS Radiant Creamy Concealer. Voge Beauty je čak radio njihovo poređenje.

Dupees proizvodi

Drugarici sam nedavno kupio divnu YSL maskaru (i potrošio pozamašnu sumu), a identičan efekat pravi Maybelline Sky High, koja dolazi u veriziji sa više pigmenta, pa je još crnja. Razlika u ceni je pet puta.

YSL dugotrajni karmin je sjajan, kao i onaj koji je lansirala Lady Gaga, Haus Labs, potom Dior, pa Huda Beauty, ali možete ih zameniti ruževima L’Oreal Paris, Maybelline, Rimmel

NARS rumenila s razlogom su čuvena, međutim, odlične rezultate daju i proizvodi iz asortimana Rimmel, Aura, Essence

Kat Von D Tattoo ajlajner je fantastičan. Žena je bila tatu majstor, pa se preorijentisala na kozmetiku. Veoma je precizan, ali odličan je i Maybelline i Essence.

MAC i Make Up For Ever imaju odlične fiksatore, tek nećete pogrešiti ni ako se odlučite za NYX, Maybelline, pa i Auru.

Maybelline Super Stay karmin se zaista ne skida, a nedavno se pojavio i gloss koji je toliko dobar da ozbiljno konkuriše prilično skupom Fenty Beauty sjaju.

Dupes proizvodi – savet plus!

Stanje kože je ključno. Ako imate bilo kakav problem, prvo ga morate rešiti adekvatnim tretmanom. Ukoliko je lice sasvim u redu, možete koristiti proizvode srednjeg cenovnog ranga, pa i jeftine.

Dupes proizvodi Aleksandar Đikić Điki
Aleksandar Đikić

Kada bi te dobra drugarica pitala šta da kupi ovog januara, tvoj odgovor bi bio…

Ako je 40+, sigurno bih joj preporučio L’Oreal Paris True Match tonirani serum sa 1% hijalurona. Mlađima Maybelline Super Stay Skin Tint tonirani serum obogaćen vitaminom C.

Uvek sam za dugotrajan karmin. Ne zato što radim za Maybelline, prosto Super Stay je zaista kvalitetan. Najbolje je imati crveni i nude.

Dobra maskara je neizostavna. Odlična je Maybelline, a jako mi se dopala i Kiko

Aura Lipliner olovka za usne je dobar izbor, a Diego dalla Palma ima divne, kremaste.

Ako drugarica voli krejone u boji, rekao bih joj – kupi NYX, puni su pigmenta.

Volim tečne hajlajtere, pa ih rado preporučujem. Ne mora da bude Fenty Beauty, koji je odličan, kad su veoma dobri i Aura, L’Oreal i Revolution.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага