Претрага

Francuski balajaž: Kolor tehnika u koju se zaklinju šik Parižanke

Francuski balajaž Karolin de Megre
Chanel

Džejn Birkin, Karolin de Megre, Fransoaz Ardi… Izgled francuskih ikona stila neraskidivo je vezan za termin lepota bez napora. Pored suptilne šminke, i frizure su im u minimalističkom stilu – dovoljni su dobar rez i još bolja boja. Francuski balajaž je tehnika u koju se Parižanke zaklinju kada žele osunčanu, blistavu boju i prirodan izgled.

Francuski balajaž Fransoaz Ardi

Francuski balajaž je tehnika farbanja slobodnom rukom, koja korene vuče iz Pariza, iz sedamdesetih godina prošlog veka i salona čuvenih sestara Karita, objašnjava Džek Hauard, globalni edukator za farbanje kose u L’Oreal Professionnel.

U slučaju da niste čuli za sestre Karita, Rozi i Marija bile su najuticajnije i najtraženije pariske frizerke sredinom 20. veka. Poverenje su im, između ostalih, poklonile filmska diva Katrin Denev i princeza Soraja.

Reč balayage na francuskom znači pomesti, obrisati, a reč je o tehnici koju su popularisale upravo sestre Karita, u želji da postepenim prelazom stvore prirodan sjaj pramenova.

Kome se preporučuje francuski balajaž

Iako su inovacije u farbanju kose i alati s vremenom evoluirali, premisa je prisutna, pa tako koloristi i danas vole da slikaju balajaž tehnikom, primenjujući boju na delove kose koje bi sunce obasjalo. I sve sa jednim ciljem – da izgleda potpuno prirodno.

Francuski balajaž pogodan je za dame svih godina, za sve boje i teksture kose. Hauard naglašava da je sjajna stvar za one koji počinju da sede. Kosa će biti lepša, a frizura osvežena. Kao da ste nekoliko nedelja bili na moru. Dodatni bonus je to što će vam i koža izgledati sjajnije.

Kada uradite francuski balajaž, boju možete osvežiti pomoću gloss tretmana, što će obezbediti zdrav sjaj i polutrajni veo (oko 20 pranja). Mogućnosti su neograničene – od hladnih moka tonova, preko boje pšenice, do pepeljastih nijansi.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага