Претрага

Francuskinje se ne goje! Evo kako im to polazi za rukom

Francuskinje ishrana
Collage by Lookbook

Francuskinje su uvek u modi. Odvajkada su poznate po istančanom stilu i ukusu, po urođenom šarmu i eleganciji koju takođe nose u svom DNK, ali i po uživanju u životu, ljubavi, vinu, delikatesnom siru, čokoladi. Kraljice hedonizma. Joie de vivre na prvom mestu!

No, tu je još jedan njihov zaštitni znak – besprekorna linija. Kako je moguće da su Francuskinje, koje ne kriju da vole hranu, čak to ističu, uvek tako vitke? I zašto baš njima najbolje stoji svaki Chanel, Givenchy ili Dior?

Odgovor je jednostavan. Tajna je u stavu o hrani koji Francuskinje, poput kulta, neguju od malih nogu. Beauty rituali mogu i da izostanu, može da se zaboravi poseta frizerskom salonu, možda će otići na posao bez šminke, ali hrana je svetinja.

Francuzi su generalno opsednuti gastronomijom, uostalom njihova kuhinja spada među najbolje na svetu, međutim, ono što stavljaju u tanjir, pre toga u lonac, mora da zadovolji estetske kriterijume, da bude kvalitetno i da se konzumira umereno.

Prepodnevna sedeljka u kafeu ili popodnevni odlazak u restoran, po mogućstvu u neku braseriju sa baštom kakvih ima na svakom koraku i trotoaru u Parizu, to je rutina koja se podrazumeva. Kroasan umočen u kafu niko ne odbija, pod uslovom da se ne pretera. Opušteno ćaskanje sa prijateljima uz neko dobro vino – to je već deo života.

Francuskinje dijeta
@chloelecareux

Ne zaboravimo i estetski momenat, koji ne može da promakne iskusnom oku prave Francuskinje – savršeno dekorisan sto. Ništa preterano, samo da bude lepo, slatko i prefinjeno, da ugođaj bude kompletan.

Porcije hrane su manje i odmerene. Drže se i tradicije od tri obroka dnevno, izbegavaju restorane brze hrane, ne vole da idu ulicom i jedu jer to smatraju nekulturnim (slažemo se!), peciva su uglavnom rezervisana za jutarnje časove, a ako baš osete glad između ručka i večere, obično se na meniju nađe sveže voće.

Dakle, da rezimiramo i otkrijemo u čemu je tajna vitke linije francuskih žena. Ne treba se odricati ničega, samo budite odmereni. Birajte hranu visokog kvaliteta, zanemarite kvantitet, dajte prednost manjim porcijama i obavezno uživajte u svakom zalogaju, što duže, da ga osete sva čula. Joie de vivre, ne zaboravite!

Podelite:

Povezane vesti

Претрага