Претрага

Vaš horoskop za 2024. godinu je stigao

Horoskop za 2024
Freepik

Nova godina, nova astro prognoza. Da li ćete u narednih 12 meseci imati sreće? Šta su vam zvezde spremile na polju ljubavi, karijere i finansija? Horoskop za 2024. sve otkriva

Ovan

Zvanično je – vi ste deca sudbine 2024! Severni mesečev čvor (tačka na nebu koja usmerava kolektivnu evoluciju čovečanstva) biće u Ovnu cele godine. Tokom ovog retkog ciklusa (svakih 18 do 20 godina) svetu su potrebne ideje koje ruše norme i izražena individualnost – sve ono što vi posedujete. Na ličnom nivou nije isključeno da ćete tokom 2024. preoblikovati identitet i pronaći nove pravce za svoje talente. Osmi april je veliki dan za transformaciju, kada potpuno pomračenje Sunca u Ovnu zatamni dnevno nebo.

Samopouzdanje obično izlazi kroz prozor kada ste u vezi, ali ne i ove godine. Čuvajte svoju autonomiju kao sfinga, čak i ako ste ludo zaljubljeni. Slobodni Ovnovi će uživati u solo statusu, mada će im u drugoj polovini godine biti teško da se odbrane od obožavatelja. Pomračenje Sunca 2. oktobra vezama će doneti novu energiju.

Bik

Spremite se da zanemarite svoj karakter. Dok se revolucionarni kreatori promena Jupiter i Uran ujedinjuju u Biku, vaš lični razvoj dostićiće neslućene visine. Napred, Bikovi! Napišite knjigu, angažujte programere da vam naprave aplikaciju… Ili, ako vas potpuno zbunjuje šta je sledeće u vašem životu, jednostavno hrabro eksperimentišite. I ne brinite, vaš tradicionalni senzibilitet vraća se kada Jupiter 25. maja izađe iz Bika. Prihodi će biti stabilniji. Da biste tokom ove transformativne godine donekle bili prizemljeni, održavajte velnes rutine i prihvatite podršku okoline. Organizovani, inovativni prijatelji će vas usidriti za promene koje slede.

Potencijal za vezu sa srodnom dušom ove godine je izražen, samo budite strpljivi. Do 25. maja nećete biti laka meta Kupidonovim strelama, ali se to u drugoj polovini godine menja. Sami ste i tragate za nekim? Obratite pažnju na osobe koje će se pojaviti uoči pomračenja 8. aprila.

Blizanci

Meditirajte, razmišljajte i uživajte u brizi o sebi. Biće vam potreban pun emocionalni rezervoar kako biste maksimalno iskoristili neverovatne prilike koje će vam se pružiti od 25. maja. Posle više od jedne decenije ekspanzivni Jupiter vinuće se u Blizance i započeti vašu jednogodišnju renesansnu turneju. Tokom ovog moćnog perioda (do 9. juna 2025.) stižu vam nova iskustva. Sa Saturnom i Neptunom koji se udružuju u polju karijere, fokusirajte se na usavršavanje veština ili na pronalaženje novog puta koji je vredan vašeg vremena i prednosti. Potrebna vam je podrška? Obratite se uticajnim ljudima koji vas okružuju. Za veliki debi mogli biste da budete spremni uoči dva jesenja pomračenja, 17. septrembra ili 2. oktobra.

Da biste privukli (ili zadržali) srodnu dušu, možda će biti potrebna i neka žrtva. Počnite tako što ćete blokirati bivše (čak i ako ste zaista samo prijatelji). Blizanci u vezi: potreban vam je partner koji će podržati vašu ekspanziju, a ne neko ko će crpeti vaše emocionalne resusre ponašajući se kao beba.

Rak

U 2024. igraćete žmurke – nestajaćete u svojoj ljušturi, a zatim se ponovo strateški pojavljivati kako biste vladali prostorijom. Dok vam popularnost u prvoj polovini godine bude rasla, čuvajte vreme za sebe. Iza scene ćete uraditi neke od najboljih stvari, kao što je, recimo, duboko emocionalno procesuiranje kojim ćete se osloboditi bola iz detinjstva. Sa severnim mesečevim čvorom vođenim sudbinom u polju karijere (tokom cele godine), Rakovi će možda ucrtati sasvim novi put – ili će proširiti mogućnosti u okviru trenutne profesije. Novac će stizati od investicija, u vidu provizije ili od prodaje kreativnog rada.

Veze se ove godine produbljuju na moćan način. Da biste sa partnerom osećali bliskost, moraćete jasnije da definišete granice. Vežbajte umetnost izražavanja, da govorite u svoje ime, kao i da budete malo manje prijatni. Na taj način ćete postaviti temelje za zdrav odnos. Sa Plutonom koji se preselio u osmu kuću trajnih veza, skrasiti se je tako seksi! Na leto vas čekaju neki veliki događaji, kada će pun mesec u Jarcu u dva navrata osvetliti vašu sedmu kuću (polje veza i odnosa), 21. juna i 21. jula.

Horoskop za 2024
Freepik

Lav

Ispod vaše krune krije se briljantan um, pa je pravo vreme da svoju jedinstvenu filozofiju podelite sa svetom. Vi ste lideri nove škole 2024. godine! Uoči pomračenja 8. aprila može se pojaviti prilika za putovanje koje će vam promeniti život i pomoći vam da produbite svoja znanja. Sa ikonoklastima Jupiterom i Uranom u desetoj kući (profesija, reputacija i pozicija u društvu), vaše vizionarske ideje širiće se poput požara. Jupiter, agent rasta, 25. maja uplovljava u Blizance, što će rezultirati eskalacijom vaše popularnosti. Pronađite način da u svoje projekte uključite i druge ljude, bez žrtvovanja kreativne kontrole. Do pomračenja 2. oktobra mogli biste da nazdravite timskoj pobedi.

Sa Saturnom i Neptunom u osmoj kući, romantična fantazija potencijalno prerasta u zakonitu stvarnost (veridba, venčanje…) Međutim, Jupiter i lunarni čvorovi bustuju energiju divljeg deteta u vama. Čuvajte se razočaranja. Budite autor svoje ljubavne priče, čak i ako sledi scenario koji nikada pre nije napisan.

Devica

Novi horizonti prosto vas mame. Sa avanturistima Jupiterom i Uranom u devetoj kući, prvu polovinu godine mogli biste da provedete putujući i učeći, uronjeni u iskustva ličnog rasta i razvoja. Odbacite perfekcionizam i budite otvoreni za trenutke koji mogu doći samo putem pokušaja i grešaka. Ako imate čemu da naučite druge (a šta Devica nema?), 2024. idelna je da razvijete ideju sopstvenog master classa. Sa lunarnim čvorovima protegnutim preko vaše finansijske ose, smeši vam se neka pametna investicija. Kada preduzimljivi Jupiter 25. maja uđe u Blizance, čeka vas značajan napredak u karijeri. Imate dobru poslovnu ideju? U drugoj polovini godine neko bi mogao da je potpomogne značajnim novčanim sredstvima.

Dok prisebni Saturn i sanjivi Neptun zajedno plove kroz partnersku kuću, fantazija se susreće sa stvarnošću. Jedno dobro zapamtite – nema boljeg alata za samospoznaju od gledanja sebe kroz oči drugih. Device bi ove godine mogle da upoznaju osobu koja je dobar materijal za brak ili da ozvaniče vezu. Ipak, čuvajte se sabotiranja oko pomračenja 17. septembra.

Vaga

Putujete kroz divlju i nepoznatu 2024. godinu, koja je istovremeno uzbudljiva i konfuzna. Na tome se zahvalite južnom mesečevom čvoru u vašem znaku. Iako vam sledi period dubokog duhovnog rasta, to nije sve, naprotiv, pripremite se da doživite čitav spektar osećanja. Uoči dva velika pomračenja u Vagi, 25. marta i 2. oktobra, odvažno ćete napraviti značajne životne zaokrete. Kombinacija neograničenog Jupitera i inventivnog Urana omogućiće vam da u prvoj polovini godine istražite neke mistične stvari, erotiku i neobuzdanu kreativnost. Kada Jupiter 25. maja uđe u Blizance, smeše vam se putovanja, povratak u školu, pokretanje sopstvenog posla…

Lekcija o ljubavi ove godine biće prilično obimna, poručuje vam horoskop za 2024. Krajnje je vreme da se suprotstavite igranju sporedne uloge. Izgradite vezu u kojoj obe strane napreduju i pobeđuju. Eksperimentisanje bi moglo da vas dovede do tantričkog seksa, igranja uloga i sličnih pozitivnih užitaka – posebno sa moćnim Plutonom koji kreće na dvadesetogodišnje putovanje kroz vašu petu kuću. Da, drage Vage, zaslužujte da vas obožavaju i obožavaju!

Škorpija

Tokom cele godine srećni Jupiter ploviće partnerskim poljimima vaše natalne karte, probijajući se kroz zidine koje pravite kako vam se drugi ne bi približili. Iako ćete i dalje morati da polažete testove lojalonosti, pronaći ćete nove modele za povezivanje, od posla do zadovoljstva, koji će omogućiti da obe strane zadrže izvesnu meru nezavisnosti. Vaš kosmički vladar, zavodljivi i misteriozni Pluton, završava šesnaestogodišnju turneju kroz polje komunikacije (Jarac) i spušta sidro u Vodoliju, odnosno vašu četvrtu kuću porodice i doma, gde će se zadržati dve decenije. Škorpije bi ove godine mogle da zarade ozbiljan novac od nekretnina. Neočekivano putovanje potencijalno će uzdrmati vaš svet pred pomračenje 17. septembra. Samo napred!

Zvezde u 2024. zahtevaju da u ljubavi budete interaktivni. Liberalni Jupiter i Uran se u prvoj polovini godine ujedinjuju u kući partnerskih odnosa, što bi moglo da vas pretvori u potpunog anarhistu veza. Napišite svoja pravila, Škorpije. Kada Jupiter 25. maja uđe u Blizance i vaše osmo polje erotike, potrudite se da izgradite vezu koja počiva na jednakim dozama požude i poverenja.

Strelac

Nema više letenja, Strelčevi! Da biste poboljšali svoj život u 2024. godini, moraćete da se spustite na zemlju i posložite planove. Obratite pažnju na budžete i vremenske rokove, a potom konačno odlučite gde želite dalje. A sad jedno iznenađenje! Možda ćete uživati u procesu postavljanja sistema. Igra se menja, a vaša karijera potencijalno doživljava revitalizaciju kada se srećni Jupiter 20. aprila poveže sa revolucionarnim Uranom. Sa Saturnom u Ribama i vašoj četvrtoj kući, spremni ste da pustite korene i stvorite sigurnu odskočnu dasku za svoju budućnost. Slava i popularnost ove godine su u porastu, ponajviše zahvaljujući lunarnim čvorovima posutim sudbinom. Takođe, 2024. će vašim jedinistvenim talentima pomoći da zablistaju. Razmislite o otvaranju stidija za video produkciju.

Što se više budete fokusirali na ono što vas osvetljava, veća je verovatnoća da ćete privući osobu koja vas iskreno obožava. Severni mesečev čvor provodi godinu u Ovnu i vašoj petoj kući romantike, što 2024. čini idealnom za prosidbe, trudnoće ili jednostavno uživanje u ljubavi visokih vibracija. Zaokružite 8. april, kada bi potpuno pomračenje Sunca moglo da otkrije vruću perspektivu na vidiku.

Horoskop za 2024
Freepik

Jarac

Nova era je pred vama, što će biti više nego oslobađajuće. Pluton, intenzivan i izazovan, 19. novembra zvanično će napustiti vaš znak, nakon što vas je pratio od 2008. Šta je sledeće? Daleko lakša vožnja kroz život, jednostavnije rutine… Označite 25. mart i 2. oktobar u svom kalendaru, dva pomračenja u Vagi donose veliki zamah vašoj karijeri. Spremni ili ne, iskoristite priliku za profesionalni rast. Godina će, takođe, biti u znaku porodičnih odnosa zahvaljujući severnom mesečevom čvoru. Ojačajte veze sa voljenima. Želja za rekreacijom raste posle 25. maja, kada Jupiter uplovi u vašu šestu kuću. Neka vas ne iznanadi ako istčite maraton.

Prva polovina 2024. godine biće izuzetno uzbudljiva za zaljubljene Jarčeve. Jupiter i Uran sinhronizovani su u Biku i vašoj petoj kući, što vam omogućava da istražujete odnose, ma kako oni bili konfigurisani. Preuzmite inicijativu da svoju viziju ljubavi dovedete u formu. Venera, planeta ljubavi, dvaput će posetiti Jarca, što će rezultirati ublažavnjem vašeg otpora prema intimnosti. Sa dva uzastopna puna meseca u vašem znaku, 21. juna i 21. jula, ovog leta će srce biti vaš kec u rukavu.

Vodolija

Da li ste spremni za renesansu? U stvari, do kraja 2024. sebe možda nećete ni prepoznati. Moćan, alhemijski Pluton vraća se u Vodoliju 20. januara, što je ciklus koji se dešava svakih 250 godina. Sa transformacionom planetom u vašoj prvoj kući do 2044, skriveni aspekti vaše ličnosti izlaze na videlo. Iskoristite svoje komunikacione veštine, dar za pisanje, razmislite o podcastu ili nekom preduzetničkom poduhvatu. Ali, mudro upravljajte finansijama dok Saturn tokom cele godine nadgleda vaš novac.

Kada se ljubavne planete Venera i Mars u februaru ujedine u vašem znaku, nema potrebe da čekate proleće kako biste probudili romantiku. Sa avanturističkim Jupiterom koji se 25. maja uzdiže u Blizance, gde će provesti godinu dana, biće vam potreban strastveni partner za igru, koji će vaš svet obogatiti svojim vizionarskim idealima. Druga polovina godine mogla bi da donese sve, od bebe do venčanja. Pomračenje Meseca 17. septembra biće trenutak make it or brake it. Moraćete da izaberete: ostajete ili odlazite.

Ribe

Prijatelji i porodica biće u fokusu vaše godine. Ispunjen društveni život važan je iz još jednog razloga – na taj način ćete se suprotstaviti teškim efektima strogog Saturna. Od 7. marta 2023. do 13. februara 2026. domaćin ste planete postignuća i ambicije, što je ciklus koji se dešava svake tri decenije. Godina bi mogla da bude bolna, te se oslonite na svoju otpornost. Znajte da vas svaka žrtva koju podnesete pretvara u mašinu koja sve može da istrpi. Vaš vladar, tkač snova Neptun, ove godine takođe je u Ribama, pomažući vam da svoju unutrašnju evoluciju pretvorite u čistu magiju. Pomračenje Meseca u Ribama 17. septembra moglo bi da donese veliko prosvetljenje šta je sledeće u vašem životu.

Lekcije o ljubavi će biti moćne, dok se karmički južni čvor kovitla kroz Vagu i vašu osmu kuću. Previše se trudite kako biste pridobili nečiju naklonost? Ako je tako, vreme je da se povučete. Pazite na svog unutrašnjeg sabotera koji se može javiti u vidu ljubomore ili nesigurnosti, posebno uoči dva pomračenja u Vagi, 25. marta i 2. oktobra. Mantra za 2024. godinu glasi: Kada promenite način na koji gledate na stvari, stvari koje gledate se menjaju.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага