Претрага

Horoskop za decembar 2023. donosi sezonu Jarca, šljokice i ozloglašenu retrogradnost

Horoskop za decembar 2023

Šta donosi horoskop za decembar 2023. godine? Sanjivi Neptun i srećni Jupiter idu direktno, dok Merkur kreće na još jednu dosadnu retrogradnu putanju. Ipak, ništa neće sprečiti da vaša novogodišnja noć bude epska!

Ovan (21. mart – 19. april)

Decembar vas vidi kako prihvatate novi oblik ljubavi. U kakvu nevolju, a pod nevoljom mislimo na zadovoljstvo, upada vaš znak ovog meseca? Oštre istine mogu izaći na videlo kada se završi retrogradni Neptun, ali sa kreativnim hobijem ili nekom drugom strašću lako ćete prebroditi svaki stres, čak i kada retrogradni Merkur stupi na scenu. Zapamtite: ne paničite! Poklonite, recimo, sebi neko lepo putovanje. I dok vas podsećamo da astrologija ne utiče na ekonomiju, lepa vest je da sezona Jarca nudi mnogo mogućnosti za izgradnju obilja.

Bik (20. april – 20. maj)

Vaša snaga leži u razumevanju razlike između brige o sebi i izolacije. Ne zamenjujte zdrave granice zidovima… Toliko toga treba da proslavite! Na listu zimskih svečanosti obavezno dodajte još jedan datum, utorak, 12. decembar. Naravno, tada počinje retrogradni Merkur. Ali, tu je i mlad mesec koji želi da unese magiju u krug vaših prijatelja. U decembru počinje sezona Jarca. Iako ovaj znak može da ima lošu reputaciju, rado ćete uzeti stranicu iz njegove knjige i radovati se lepim stvarima. Đavolski dobar provod da i ne spominjemo. Jupiter, najsrećnija planeta Zodijaka, u novogodišnjoj noći, tačno u ponoć, ide direktno u vaš znak.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Vaš zadatak je da uravnotežite svoj humor sa veštinama slušanja. U vreme kada Venera uđe u Škorpiju prijateljima će umesto uobičajenih šala i mimova biti potrebna podrška. Zapamtite, ne vezujte Veneru samo za romantične veze, ona vlada svim odnosima. Dakle, budite taj prijatelj. S obzirom na to da vaša vladajuća planeta Merkur počinje jednu od svojih ozloglašenih retrogradnih putanja oko 12. decembra, ovaj datum obavezno zabeležite u svoj podsetnik. I ne, univerzum nije zaboravio vašu stranu željnu slave. Dok Venera bude napuštala Škorpiju i koračala ka Strelcu pripremite se za finale godine vredno tračeva.

Rak (21. jun – 22. jul)

Venera vas poziva da ne radite apsolutno ništa. Toliko ljubavi ulivate u svoje veze. Da li je vreme da se rasteretite, opustite i u njima konačno uživate? I ako mrzite praznike, iskoristite slobodno vreme. Osmislite proslavu i rituale koji su samo vaši. Pun mesec u Raku ovog meseca vas moli da se povežete sa prijateljima. Možda nemate luksuz da praznike provedete onako kako zaista želite, međutim, iskoristite sjaj punog meseca u vašem znaku da biste se povezali sa bliskim ljudima. Pazite se retrogradnog Merkura, ali sve dok planirate unapred, ma šta da je u pitanju, čak i kupovina poklona, trebalo bi da izbegnete svaki stres. Postoji jedna naredba Venere, vladarke ljubavi, na koju se ne smete oglušiti – dočekajte epsku Novu godinu!

Horoskop za decembar 2023
Photo by Aly Ko on Unsplash

Lav (23. jul – 22. avgust)

Ako imate taj luksuz da birate kako ćete provesti odmor, tome se i prepustite. Drugi znaci možda će biti malo ljubomorni, ali vam niko neće zameriti. Kada Neptun sredinom meseca bude išao direktno, moraćete da se suočite sa nekim brutalnim istinama. Ovaj period idealan je za introspekciju i može uključivati prekid kontakta sa nepouzdanim prijateljima, čak i partnerom, koji nemaju na umu vaše najbolje interese. Dok Sunce bude ulazilo u Jarca vešto ćete balansirati između posla i života, ali uprkos tome što ovaj znak ima čvrstu vezu sa vašom karijerom, nije isključeno da se prepustite njegovoj đavolskoj strani, posebno krajem godine. To je delimično zbog Jupitera, planete koja je poput divlje i bogate rođake koja se pojavljuje s poklonima iznenađenja, završavajući svoju retrogradnost baš u novogodišnjoj noći.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Horoskop za decembar 2023. naređuje vam da odbacite pasivno-agresivne reči i da budete hrabri u izražavanju osećanja, ponajviše zahvaljujući Neptunu, planeti iluzija, koje ide direktno. Merkur, vaša vladajuća planeta, radi suprotno i kreće se retrogradno. Očekujte uobičajene nezgode u komunikaciji ili na putu. Dok Sunce ulazi u užurbanog Jarca u iskušenju ste da se vratite na posao pre nego što je to potrebno. Zapamtite da su pauze i odmor ulaganja. Sada, vaš zadatak je da gledate u nebo (naročito oko punog Meseca u Raku) i da se povežete sa prijateljima. I spavajte! Ako nemate luksuz da birate s kim ćete provesti praznike, pokušajte bar za Novu godinu da se okrenete dragim ljudima. Ne morate da izlazite, okej je i da ostanete u pidžami, ali zaslužujete da se zabavite sa prijateljima kojima verujete.

Horoskop za decembar 2023: Get the Party Started!

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Dok Venera, vaša vladajuća planeta ljubavi, novca i lepote, ulazi u Škorpiju, spremni ste da primite lepe vesti, pa obratite pažnju na inbox. Previše se trudite, pronađite vreme za odmor čak i ako vam je raspored zgusnut. Merkur ovog meseca kreće na jednu od svojih ozloglašenih retrogradnih putanja. Svaki dodatni minut sna u prazničnom haosu biće vam neophodan. U sezoni Jarca važno je da se razvedrite, posebno ako nije u potpunosti na vama kako ćete proslaviti najluđu noć. Ne zaboravite da trenutke radosti i zajedništa možete da stvarate cele godine. Decembar bi mogao da vam donese neočekivana okupljanja. Drage koketne Vage, da li ste spremne da prihvatite činjenicu da ćete u ponoć neočekivano nekoga poljubiti?

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Prvi zadatak je da se opustite. U slučaju da vam na to još niko nije ukazao, vaš intenzitet može nesvesno da izazove dramu kada je život inače miran. Kako vam se i tokom praznika smeše potencijalne svađe, učinite sebi uslugu i ne radite ništa. Pred vama je nekoliko magičnih dana koje bi trebalo iskoristiti. Uprkos nestabilnoj ekonomskoj situaciji, potrudili smo se da vam predočimo finansijski najizdašnije dane decembra. Naravno, obratite pažnju na retrogradni Merkur, što će reći da ćete možda morati da se potrudite da biste čuli svoj glas. Na sreću, bar imate produktivan put na kome ćete moći da kanališete svoj intenzitet. U novogodišnjoj noći Jupiter će ići direktno, osvetliće vašu 7. kuću partnerstva i učiniti da se osećate brižno, poljubili nekog u ponoć ili ne.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Horoskop za decembar 2023. insistira na tome da sagledate sve promene u ljubavnom životu protekle godine. Vi ste kao ajkula, konstantno se krećete i nikad ne prestajete da razmišljate. Ali sada, baš na izmaku 2023. i sezone vašeg znaka, mlad Mesec insistira da izdvojite vreme za meditaciju, da se pripremite za nove početke i odredite prioritete, posebno u vezi sa ličnim rastom i odnosima. Pun mesec u Raku i vašoj 8. kući seksa je noć za isključivanje mozga i uranjanje u fizička zadovoljstva, sa partnerom ili kroz neki spa-ritual, kao što je, recimo, luksuzno kupanje. Mesec se završava velikodušnim ulaskom Venere u Strelca, vaša srećna planeta Jupiter ide direktno, što znači da bi svi ostali znaci trebalo da budu ljubomorni na novogodišnje planove koje vam zvezde spremaju.

Horoskop za decembar 2023
Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Srećan vam solarni povratak! Zaslužujete da celog meseca slavite rođendan. Verovatno ste zakasnili za zabavu sa prijateljima. Venera vam pomaže da slavite sa dragim ljudima, ali da biste izbegli pogrešnu komunikaciju, moraćete da razgovarate o tome šta Neptun i Merkur nameravaju. Kad Neptun bude završavao retrogradno kretanje, a Merku ga počinjao, obe radnje komunikaciju mogu učiniti nejasnom. Sunce će tokom decembra ući u vaš znak, a zvezde vas podsećaju da prestanete da pokušavate da sve kontrolišete, kao i da budete otvoreni za promenu tačke gledišta. Da li je Nova godina dosadno porodično okupljanje koje odvlači pažnju sa vašeg rođendana ili je izgovor da udvostručite slavlje? Pobrinite sa samo da između veselja pronađete vreme za opuštanje.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vaš horoskop za decembar 2023. počinje smelim pitanjem: Da li ste dovoljno hrabri da date priliku umrežavanju? Iskoristite ovo vreme da prisustvujete prazničnim zabavama, ne samo zbog dobrog provoda, već i da biste izgradili potencijalno korisne odnose. Uprkos svečanostima i vašoj racionalnoj percepciji da zaslužujete odmor, ovog meseca konstantno razmišljate o poslu. Dok Neptun režira, opsednuti ste idejom da novu godinu započnete sa više sigurnosti u svojim emocijama i bankovnom računu. Upskos nezavidnoj ekonomskoj situaciji, sve je moguće, posebno uz prijatelje koji vas okružuju. Ako izlazite sa nekim novim, znajte da je novogodišnja noć za Vodolije odlična prilika da ujedine svoj romantični i platonski svet. Ali, ako morate da birate? Ispratite 2023. godinu plesom sa prijatljima.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Čak i najstaloženije Ribe ovog meseca mogle bi da osete praznični stres, tako da povezivanje sa bliskim ljudima nikad nije bilo važnije. Decembar počinje pomalo oštro, ponajviše zbog vaše vladajuće planete Neptuna, koji završava svoj retrogradni put. Sada kada je planeta iluzija gotova sa svojim zloglasnim plesom, neophodno je da se suočite sa istinom ko vam čuva leđa, a ko samo želi da raspravlja o regresivnim tačkama uz neki koktel. Iskoristite ovo saznanje da biste maksimalno iskoristili poslednji mesec u godini. Čak i ako mrzite praznike, zaslužujete da slavite na svoj autentičan način (naročito kada pročitate šta vam je nova godina spremila). Ne samo da Venera dolazi sa darovima, već i srećni Jupiter. Uzdignite se iznad sitničavosti da biste uživali u radosti.

Plus! Horoskopski znaci i brak: Ove kombinacije ostaju zajedno do kraja života

Podelite:

Povezane vesti

Претрага