Претрага

Da li ste probali indijsku limunadu? Imamo originalni recept za Nimbu Pani

Nimbu pani ili shikanji (indijska limunada) u severnim indijskim zemljama na svakom je ćošku. Što je još bitnije, ima odličan ukus.

U Indiji je limun manji i podseća na limetu, tako da su obe varijante dobrodošle. Ukoliko ne možete da nađete crnu so ili chaat masalu, ne morate da ih koristite. Prilagodite začine sopstvenom ukusu.

Indijska limunada

Sastojci za 4 osobe

– 2 čaše vode

– 2 limuna ili 3 limete

– kašika šećera (može i malo više)

– kašičica kamene ili crne soli

– kašičica kumina u prahu

– pola kašičice začina chaat masala

– kockice leda

– limun isečen na kriške za služenje

Priprema

1. U bokal naspite vodu.

2. Limun ili limetu presecite napola, iscedite i uklonite bele delove. Sok naspite u bokal.

3. Dodajte šećer, so, kumin i chaat masalu, pa sve izmešajte da se šećer istopi. Probajte i začinite po ukusu. Odložite u frižider.

4. Uspite u visoke čaše, uz dodatak kockica leda i kriški limuna.

Plus! Recept Džejmija Olivera za savršen jesenji ručak sa batatom

Indijska limunada

Za recepte predjela, priloga, glavnih jela i deserta Hari Gotre posetite internet-stranicu harighotra.co.uk

Podelite:

Povezane vesti

Претрага