Претрага

Jamie’s Italian: Posetili smo beogradski restoran Džejmija Olivera, evo zašto je tako poseban

Jamie's Italian Beograd Džejmi Oliver restoran
Foto: Petar Mitrović

Svanuo je i taj dan. Džejmi Oliver, kulinarski guru i jedan od najuticajnijih gastro majstora današnjice, konačno je predstavio i restoran u Srbiji. Jamie’s Italian otvorio je vrata u Hercegovačkoj 13 u Beogradu na vodi, čime se slavni kuvar i lično pohvalio na Instagramu.

Već samo njegovo ime garantuje da će restoran vrlo brzo izbiti na vodeće pozicije na listi najpopularnijih gastronomskih destinacija u glavnom gradu. Italijanska kuhinja omiljena je u svakom kutku sveta, ali ovi specijaliteti pripremaju se po Džejmijevim receptima, uz vrlo pristupačne cene.

Lokacija je luksuzna, kao i jelovnik. Tu su, naravno, pice (izdvojićemo San Daniele, nazvanu u čast čuvene pršute uz koju idu pelat, mocarela i straćatela, parmezan), biftek sa puterom od tartufa, odabranim pečurkama i kjanti sosom, panakota sa pistaćima, Amalfi čizkejk…

Osim pice, tu su i ostali zaštitni znaci apeninske gastronomije: autentična domaća pasta (možete na licu mesta da vidite i kako se prave razne vrste testenina), brusketi, tiramisu, osvežavajuće salate, a i vegani mogu da pronađu neku deliciju po svom ukusu.

Jamie's Italian restoran Beograd Džejmi Oliver
Foto: Petar Mitrović

A ako ste očekivali neku tratoriju u klasičnom italijanskom stilu, ambijent će vas verovatno iznenaditi. Atmosfera jeste cozy, ali je akcenat na savršenom spoju tradicije i modernog duha, baš po meri 21. veka.

Svodovi su visoki, lusteri unikatni, nameštaj komforan, pogled predivan, a kada se sve to ukombinuje sa vrhunskim specijalitetima i potpisom jednog Džejmija Olivera, rezultat je ručak ili večera za pamćenje, doživljaj koji bi najbolje opisale samo dve (italijanske) reči – dolce vita!

Jamie's Italian restoran Beograd Džejmi Oliver
Foto: Petar Mitrović

Fotografije: Petar Mitrović

Podelite:

Povezane vesti

Претрага