Претрага

Jesenji beauty trendovi: Draping se vratio i proširio po celom licu!

Draping

Draping se vratio!

Rumenila sa crvenkastim pigmentom vodeće su zvezde ovosezonskih kolekcija renomiranih kozmetičkih kuća, a osim na jagodice, sada se, pod uticajem TikToka, nanose i na čelo, vrat, luk ispod obrva… Ipak, reč je o starom bjuti-hitu, konturisanju pomoću rumenila, koje je osmislio Gilbert Soliz, u to vreme globalni vizažista make up divizije carstva Marc Jacobs, i nazvao ga draping.

Isturenije tačke na licu i dekolteu (dužina jagodične kosti, deo vrata na koji prirodno pada svetlost…) naglašavaju se intenzivnijim pigmentom, a prelazi omekšavaju zagasitijim tonovima. Takav trend senčenja još osamdesetih je popularizovao šminker Vej Bandi, koji je osmislio gotovo neprirodno rumenilo za zvezde kao što su Šer, Fara Fosit i Dajana Ros. Sada je to nešto suptilnija varijanta u odnosu na pre tri decenije, a u tome pomažu višebojna rumenila, te kombinovanje nekoliko nijansi jednobojnih.

Na reviji Marise Vilson modeli su nosili visoko postavljeno rumenilo inspirisano toplim zagrljajem muzike i atmosferom nekadašnjih džez-klubova, objašnjava Nik Lujan, direktor za umetnost i edukaciju pri Kevyn Aucoin Beauty.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага