Претрага

Kako da nosite crveni ruž kao prava Francuskinja

Crveni ruž
Photo by Luna Harst

Francuskinje su posebne žene, otelotvorenje poetične fraze joie de vivre, što bi se najbliže prevelo kao radost življenja. One najbolje znaju kako se uživa u svakom trenutku, ali i kako da se nonšalantno obuku, a da to uvek bude šik i elegantno.

Ako i vi želite da postignete look a la Francaise, morate da se pridržavate nekih pravila. Pre svega, znajte da su crvene usne sinonim za mejkap stil francuskih dama svih generacija.

Ruž klasične crvene nijanse slaže se sa svakim komadom, a ako baš moramo da izaberemo neki prolećni trend, neka to bude kombinacija ispranih farmerica, obične bele majice i blejzera.

Moda je relativna, kao i sve uostalom, trendovi dolaze i prolaze, ali klasičan crveni karmin treba uvek imati u neseseru. Simbol ženstvenosti, a na neki način i Pariza, zajedno sa Ajfelovom kulom, Luvrom i Notr Damom.

Crveni ruž Rouje
Rouje

Priprema

Za besprekoran izgled usana koje će svako poželeti da poljubi, neophodna je priprema. Prvo što treba da uradite jeste dobar piling. Otklanjanje mrtvih ćelija sa kože koja je na ovom delu lica vrlo osetljiva obezbediće i dobru osnovu za karmin, koji će zahvaljujući tom postupku duže stajati. Pitate se koji piling je najbolji? Predlažemo preparate brendova Ilia i Kari Gan, čija je tekstura takva da će čišćenje ove delikatne regije biti toliko nežno, da ga nećete ni osetiti.

Nakon pilinga treba poraditi na hidrataciji. Izbegavajte lepljive balzame ili one koji imaju sjaj, koristite laganije varijante i nanosite ih u tankom sloju. Višak možete da uklonite običnom maramicom. Preporučujemo Smith’s Rosebud Salve za laganu hidrataciju i kultni Rhode Peptide Lip Treatment za dublji tretman.

Crveni ruž Rouje Jeanne Damas
Rouje

Boja

Crvena je klasika, slažemo se, ali treba pogoditi nijansu i pretvoriti je u nešto individualno i prepoznatljivo, baš kao što rade Francuskinje. Prvo, treba da odredite podton vaše kože. Ako je hladniji, odaberite trešnja crvenu nijansu. Ukoliko je topliji, potražite nešto vrelije sa osnovom koja više vuče na narandžasto. Probudite Parižanku u sebi! Look će kompletirati nešto sa potpisom kuća Dior, Pat McGrath i Mac.

Crveni ruž
Les Filles en Rouje

Final touch

Nakon temeljne pripreme, vreme je za touche! Obratite pažnju na detalje, poručuju Francuskinje. Počnite od donje usne i neprekidnim pokretom prevucite ruž s jedne strane na drugu. Zatim vrhovima prstiju utapkajte boju, bez četkice. Višak nežno uklonite maramicom. Et voila!

Crveni ruž
Les Filles en Rouje
Podelite:

Povezane vesti

Претрага