Претрага

Kolagen ili kolageni? Otkrivamo tajnu mladolikog izgleda kože uz Liftactiv Collagen Specialist kremu

Liftactiv Collagen Specialist krema Vichy Marija Kilibarda

Svima je već dobro poznato da značaj korišćenja ati-age proizvoda, koji dokazano deluju na posledice gubitka kolagena, iz godine u godinu raste. Međutim, da li ste znali da je kolagen najstariji protein u našem telu? Uprkos ovoj zanimljivosti, ne možemo osporiti činjenicu da ga s godinama u tkivu imamo sve manje, što dovodi do pojave bora i istanjenja, kao i manje elastične kože. Rešenje za ovaj problem postoji – brend Vichy je u saradnji sa vrhunskim stručnjacima razvio jedinstvenu formulu Liftactiv Collagen Specialist kreme za dnevnu negu sa prokolagenim peptidima koja deluje na 5 znakova starenja kože: punoću, bore, čvrstoću, tonus i konture lica.

Liftactiv Collagen Specialist krema Vichy
Vichy

Kako bi važnost kolagena kao proteina sa supermoćima približio drugima, Vichy je u Zagrebu organizovao jedinstveni event na kome su gosti imali prilike da dožive kolagen. Događaj je okupio doktore, farmaceute, najbliže saradnike medija i influensera iz Srbije i Hrvatske, a među zvanicama su se našle brojne zvezde, među kojima su bile brend ambasadorka Liftactiv linije, voditeljka Marija Kilibarda, pevačica Sara Jo, influenserke Milica Novković i Tašana Korać… Intimnu atmosferu dodatno je ulepšao magičan glas regionalne zvezde Džejle Ramović.

Istraživanja pokazuju da nivo kolagena, najvažnijeg proteina u našoj koži, opada najmanje 1% godišnje, što dovodi do činjenice da ulaskom u 40. godinu života njegova proizvodnja opadne za 20%, a time i nivo kolagena u našoj koži. Različiti su faktori koji ubrzavaju njegov gubitak, pomenimo sunčeve zrake, zagađenje, duvanski dim i ishranu. Međutim, dobra vest je da proizvodnju prirodnog lepka za tkiva (kolagen na grčkom znači lepak) možemo podstaknuti. Proizvodnju stimulišemo kako unutrašnjim faktorima, poput ishrane i preporučenog dnevnog unosa tečnosti, tako i spoljašnjim.

Liftactiv Collagen Specialist krema Vichy
Vichy

Korišćenjem preparata sa pravilnom kombinacijom sastojaka u dnevnoj i noćnoj nezi, kao što su proizvodi iz Liftactiv linije, posledice gubitka kolagena mogu se ublažiti. Liftactiv Collagen Specialist krema za dnevnu negu dokazano utiče na smanjenje 5 vidljivih znakova starenja (punoća, bore, tonus, čvrstoća, konture lica), vraćajući koži sjaj i jedrinu.

Liftactiv Collagen Specialist krema Vichy Marija Ćalović
Marija Ćalović

Dobra nega je ulaganje u budućnost kože

Prokolageni peptidi su revolucionarno otkriće u svetu lepote koje koriguje i do 100% znakova starenja kože lica. Budući da je efikasnost ove snažne grupe sastojaka dokazana in vitro, korišćenje proizvoda za negu koji ih sadrže, kao što je Liftactiv Collagen Specialist kreme za dnevnu negu protiv 5 znakova starenja, predstavlja ulaganje u budućnost kože. Njena specijalno razvijena formula bori se protiv vidljivih i manje vidljivih bora, ali i ostalih pokazatelja starenja kože, kao što su gubitak tonusa i elastičnosti.

Liftactiv Collagen Specialist krema Vichy Ivana Mišerić i Željana Bolanča

Nije nepoznato da se znaci starenja prvo uočavaju u predelu oko očiju. Zato u kombinaciji sa Liftactiv Collagen kremom za dnevnu negu nova formula Liftactiv Collagen Eye nege za područje oko očiju sa jedinstvenim prokolagenim kompleksom predstavlja pravi izbor. Ona dokazano deluje na pet znakova starenja najdelikatnije regije lica – bore ispod očiju, smejalice, tamne krugove, podočnjake i spuštene kapke. Deluje na konture područja oko očiju, a rezultati su vidljivi iz svih uglova.

Liftactiv Collagen Specialist krema Vichy Sara Jo

Dobro je poznato da je završni korak idealne beauty rutine zaštita od sunca. Zato je važno da dnevni protokol finiširamo korišćenjem odgovarajućeg faktor. Dermatolozi preporučuju da biramo proizvode koji nas štite od UVA i UVB zraka sa visokim faktorom 50+, kao što su proizvodi UV Age Daily sa zaštitnim faktorom 50+ iz Capital Soleil linije. Korišćenje zaštitnog faktora smanjiće pojavu bora i sprečiti nastanak novih, kao i flekica, koje su na našem licu čest suvenir sa odmora.

Noć je idealna za korišćenje retinola

Uz pravilnu negu kože lica tokom dana podjednako je važno da vodimo računa o kombinaciji sastojaka prilikom večernje rutine kako bi rezultati bili maksimalni. Noć je pravo vreme za bogatiju negu i ispravljanje neujednačenog tena koji nastaje usled različitih spoljnih uticaja. Pored hidratacije koja je našoj koži uvek potrebna, u svetu lepote ne prestaju priče o moćnim anti-age efektima retinola. Liftactiv Retinol Specialist serum sa 0.2% koncentrovanog retinola, koji je super-star anti-age nege, uklanja fine linije, bore, vidljive i manje vidljive, kao i ostale znakove starenja.

Liftactiv Collagen Specialist krema Vichy

Prilikom korišćenja aktivnih sastojaka imajte u vidu njihovo postepeno uvođenje u rutinu. Predlog je da počnete sa nanošenjem jednom nedeljom, te da postepeno pređete na dva do tri puta, sa danima pauze između upotrebe. Količinu prilagodite toleranciji svoje kože, obavezno sledećeg dana koristite SPF i ne zaboravite – zdravlje je bitno, počnite od kože!

Plus! Kako bezbedno koristiti retinol ako imate osetljivu kožu

Potražite u apotekama Liftactiv Collagen Specialist kremu za dnevnu negu i novu Vichy Liftactiv Eye Collagen Specialist negu za područje oko očiju i uverite se u rezultate koji ovaj duo nudi! Više o Vichy anti-age protokolu i novom proizvodu, Liftactiv Eye Collagen Specialist kremi za područje oko očiju, potražite na Vichy.rs.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага