Претрага

Legendarna Baguette torba ovog proleća dolazi u novim siluetama

Baguette torba

Baguette torba dobila je status kulta istog časa kada je lansirana. Pre više od dve i po decenije kuća Fendi i njen kreativni direktor Karl Lagerfeld rešili su da sprovedu u delo ideju jedne od pet sestara Fendi, Silvije Venturini, i ženama svih generacija ponude nešto sofisticirano, elegantno i savršeno dizajnirano, što može da se nosi i ispod ruke kao… pa, kao popularni francuski hleb.

It’s a Baguette

Na pistu je baguette torba prvi put izašla sa kolekcijom za jesen/zimu 1997. i postala više od asesoara. Postala je fenomen, koji smo gledali na skoro svim modnim revijama, po avenijama svetskih metropola ili u serijama koje su menjale kolektivnu svest, pomenimo tek Seks i grad.

Baguette torba Sara Džesika Parker Fendi
Fendi

Iako je led probio model sa prepoznatljivim FF logom, i ostali kreatori voleli su da se igraju njihovim dizajnom, pa danas imamo različite varijacije na istu temu.

Baguette torbe ovih dana doživljavaju pravu renesansu, ali siluete i proporcije uglavnom ne odstupaju od originala. Nema sumnje da su unele neophodnu svežinu i šik u eru u kojoj je sve predimenzionirano i prenaglašeno, pa ne čudi što sa neverovatnom lakoćom i brzinom osvajaju sva tržišta, kako ona gde se insistira na luksuzu, tako i komercijalna.

U skladu s tim određene su i cene. Tako za model čuvene kuće Alaia treba izdvojiti 2.490 dolara, ona sa Loewe potpisom je nešto jeftinija – 1.700, a jednako su impresivne i one koje koštaju oko 250 dolara i uklapaju se u svačiji budžet. U svakom slučaju, baguette torba izdržala je sve testove vremena i ustoličila se na listi trendova koji nemaju rok trajanja.

Lookbook izbor

Baguette torba Mango

Mango

Baguette torba Zara

Zara

Baguette torba Freja New York

Freja New York

Baguette torba See by Chloe

See by Chloe

Baguette torba Khaite

Khaite

Podelite:

Povezane vesti

Претрага