Претрага

Legendarna suknja Keri Bredšo prodata za više od 50.000 dolara

Suknja Keri Bredšo Sara Džesika Parker
Airbnb

I tek tako, jedan od najlegendarnijih komada iz serije Seks i grad upravo je pronašao put do novog vlasnika. Skup put, dodali bismo. Početkom meseca otkriveno je da će se bela tutu suknja Keri Bredšo iz uvodne špice naći na aukciji kod Julien’s Auctions. Da, baš ona koju Sara Džesika Parker nosi na ulici kada je poprska autobus sa njenom fotografijom.

Suknja Keri Bredšo Sara Džesika Parker Seks i grad
HBO

Iako je aukcijska kuća predvidela da bi troslojna suknja od tila sa setenskim pojasom mogla biti prodata za sumu između 8.000 i 12.000 dolara, otišla je za neverovatne 52.000 dolara! Prema sajtu Julien’s Auctions, Patriša Fild, kostimograf kultne serije, kupila je komad za 5 dolara u njujorškom Garment Districtu.

Verovali ili ne, Sara Džesika Parker prvobitno je u uvodnoj špici trebalo da nosi haljinu Marka Džejkobsa iz 1998. godine. Međutim, Patriša je želela nešto drugačije, neko neočekivano izdanje, koje s vremenom neće zastariti. I tako je rođena bela tutu suknja Keri Bredšo.

Legendarni model SJP nosila je još jednom, u filmu Seks i grad iz 2008, u sceni u kojoj Keri razvrstava odeću i sređuje garderober (spojler: suknju je zadržala). Prema Julien’s Auctions, tokom snimanja korišćeno je nekoliko sukanja, a jedna je do danas kod Sare Džesike.

Suknja Keri Bredšo Sara Džesika Parker Seks i grad
HBO
Podelite:

Povezane vesti

Претрага