Претрага

Legendarno! Naslovna strana britanskog Voga okupila 40 slavnih dama

Naslovna strana britanskog Voga
Steven Meisel

Naslovna strana britanskog Voga, koja se ovih dana vrti po društvenim mrežama, po svemu je legendarna, kao što kaže jedna jedina reč ispred 40 slavnih dama. Na jednom mestu Sindi Kraford, Opra Vinfri, Džejn Fonda, Linda Evanđelista, Viktorija Bekam, Serena Vilijams, Majli Sajrus, Kejt Mos, Irina Šajk… Ne zna se koja je uticajnija i moćnija u svojoj sferi šou-biznisa.

Razlog nije nikakva godišnjica ili jubilej, već – kraj jedne ere. Izraz koji se u poslednje vreme često koristi kada se opisuje nečiji odlazak. Ovog puta, odlazi Edvard Eninful, koji je šest i po godina bio na poziciji glavnog i odgovornog urendika britanskog izdanja modne Biblije.

Upravo je on uspeo da okupi sve ove žene ispred istog objektiva. Naslovna strana britanskog Voga koja krasi martovski broj zapravo predstavlja sestrinstvo megazvezda, kako su je čelni ljudi magazina najavili na zvaničnom Instagram nalogu.

Sve su se one u nekom trenutku pojavile na coveru. I sve su u vrlo bliskim odnosima sa Eninfulom, poslovna saradnja odavno je prerasla u prijateljstvo. Ali, kada se razmišljalo o realizaciji ove ideje, jedno pitanje mučilo je organizatore – kako okupiti neke od najslikanijih žena sveta u istom studiju na Menhetnu, istog dana u decembru, kako ih sve staviti na isti portret?

Ispostavilo se da to nije bio veliki problem. Došle su bez mnogo razmišljanja. Iz Londona, Njujorka, Pariza, Milana, Los Anđelesa… Očigledno da je dovoljno bilo jedno ime, koje ih sve spaja – Edvard Eninful.

Ugledni publicista, koji ovog februara slavi 52. rođendan, svet je ugledao u Gani, a sa svega 18 godina postavljen je za modnog urednika magazina iD. Na toj funkciji proveo je više od dve decenije. Bio je gostujući urednik italijanskog i američkog izdanja magazina Vogue, a na čelo britanskog došao je u aprilu 2017.

Iznenadio je svet kada je pre nekoliko meseci saopštio da se povlači, jer želi da se posveti drugom izazovu – ulozi savetnika u izdavačkoj kući Conde Nast. Želimo mu puno sreće u novim poslovnim avanturama. Ostavio je izasebe mnogo istorijskih poduhvata, takva je i aktuelna naslovna strana britanskog Voga.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага