Претрага

Lice Kajli Džener pod lupom estetskih hirurga: Komplikacije posle aplikacije filera

Lice Kajli Džener

Da novac nije svemoguć, pa ni kada je reč o estetskim intervencijama, svedoči i slučaj, odnosno lice Kajli Džener (26). Najmlađa članica klana Kardašijan‒Džener, koju na Instagramu prati gotovo 400 miliona ljudi, trenutno je u centru pažnje, ali, sasvim sigurno, ne na način koji bi joj imponovao. Od trenutka kada se pojavila na Nedelji visoke mode u Parizu, svi se pitaju šta se dogodilo vlasnici imperije Kylie Cosmetics, koja, kako je neko slikovito zaključio, izgleda kao da je preživela dva svetska rata i tri ekonomske krize.

@enews Oui can't get enough of #KylieJenner's #ParisFashionWeek ♬ thank you sm for using my sound – Pre-split audios

Zašto lice Kajli Džener izgleda 20 godina starije

U raspravu o tome zbog čega lice Kajli Džener deluje umorno, pa i znatno starije, uključili su se i stručnjaci za estetsku hirurgiju. Svi do jednog složni su u proceni da je problem u neadekvatnoj intervenciji u regiji podočnjaka.

− Kada se fotografišete, izbegavajte svetla koja padaju odozgo. U suprotnom, sve nesavršenosti i senke dolaze do izražaja, pa ćete izgledati dosta umornije − dao je praktičan savet doktor Dragan Stojićević pre nego što je izneo stručno zapažanje o natečenom licu Kajli Džener.

− Ono što se prvo primeti jeste malarni edem, odnosno jastučić u regiji obraza. U pitanju je nakupina limfnog tkiva, koja se najčešće javlja usled dugogodišnjeg konzumiranja alkohola ili nikotina, može nastati i kao posledica genetike, ali i neadekvatno plasiranog hijaluronskog filera koji je privukao tečnost. Da li se kod Kajli pojavio otok zato što je imala dugo putovanje, nije spavala ili je filer neadekvatno stavljen, to ne možemo znati − kazao je dr Stojićević. Naglasio je i da se ovakav problem rešava rastapanjem hijalurona, te da se kasnije može napraviti korekcija sa nekim drugim materijalom koji neće do te mere privlačiti tečnost.

Sličnog mišljenja je i doktorka Kristina Davidović.

− Čak i kada imate neograničene finansije, to ne garantuje da će svaki estetski zahvat proći bez komplikacija. Ovde je reč o klasičnom problemu u regiji podočnjaka, gde je filer postavljen ili na pogrešno mesto ili u pogrešnoj količini, pa pritiska limfnu drenažu, a primetan je i višak kože. Reč je o festoonima ili malarnim jastucima, koji mogu da se jave sa starenjem, ukoliko imamo genetsku predispoziciju, ako smo previše izloženi suncu, u stanjima preterane konzumacije alkohola i cigareta, kod upale sinusa… Ipak, prvenstveno je reč o komplikaciji usled neadekvatno plasiranog filera.

Kada postoji višak kože u regiji podočnjaka, doktorka Davidović savetuje da se koža prvo zategne upotrebom CO2 lasera ili hirurški, pa tek onda da se pristupi eventualnoj korekciji nadoknade volumena.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага