Претрага

London ima novi bioskopski kompleks smešten u legenadrnoj termoelektrani

London The Cinema in the Power Station
Photo: Carl Tronders, The Cinema in the Power Station

London osvaja istorijom, atmosferom, kosmopolitskim duhom i, naravno, kraljevskim pedigreom. Proleće je idealno vreme da ga posetite.

Luksuzni Mejda Vejl je stari rezidencijalni distrikt u kvartu Padington u Zapadnom Londonu. Poznat je po elegantnim viktorijanskim kućama, širokim ulicama, parkovima i mreži kanala zvanoj Mala Venecija. Ukoliko odlučite da nekoliko prolećnih dana provedete u glavnom gradu Britanije, preporučujemo Randolph Avenue, dvospratnicu sa besprekorno dizajniranim apartmanima za izdavanje i dvorištem punim zelenila. Odmah iza ugla je ulica Formoza, sa mnoštvom finih radnji i kafića.

Šta probati u Londonu

Soho je svet za sebe. U najenergičnijem delu grada danonoćno se nešto dešava, što nije čudno sa tako impresivnom kolekcijom restorana i noćnih klubova. Svratite kod Rite ako ste raspoloženi za brz i ukusan ručak na američki način, ili do nekog ležernog mesta u mondenskom Noting hilu, na primer do bistroa Dorian, noviteta na londonskoj gastromapi, koji u ponudi ima engleske specijalitete. Dan privedite kraju u Artists’ Baru legendarnog hotela Dorchester, uz osvežavajući koktel i zvuke klavira.

London Artists’ Bar Dorchester
Photo: Tina Hillier

London Calling

Satima ste se šetali po Londonu i potrebno vam je kompletno resetovanje, povratak na fabrička podeševanja? Kuća u kojoj ste odseli nema spa-oazu, ali možete da skoknete do Belgrejvije i proverite zbog čega je salon za akupunkturu Sarah Bradden na tako dobrom glasu. Onima koji ne žele da gube vreme u centrima za relaksaciju predlažemo da prokrstare šoping-avenijom King’s Road, pogledaju šta ima novo u buticima renomiranih brendova i zavire u beauty concept store Oh My Cream.

London Oh My Cream
Oh My Cream !

Sezona u čuvenoj pozorišnoj koloniji na Vest Endu uveliko traje, pa, ako ste na vreme rezervisali karte, imate prilike da pogledate hit mjuzikle kao što su Jadnici, Fantom iz opere, Mama mia, Tina… Ljubiteljima sedme umetnosti odnedavno je na raspolaganju novi bioskopski kompleks Power Station u sklopu nekadašnje termoelektrane, a danas izuzetno popularne destinacije sa šoping-molovima, kafićima, galerijama, zabavnim sadržajem za svačiji ukus.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага