Претрага

Na Netflix je stigla serija Grizelda koju ne smete propustiti

Serija Grizelda Sofija Vergara Netflix
Netflix

Ostvarenja zasnovana na istinitim pričama, sa glumačkim zvezdama u glavnim ulogama, oduvek su privlačila pažnju gledalaca, pa ne čudi što je serija Grizelda, koja je 25. januara stigla na Netflix, već prva u trendingu. Kolumbijski narkobos Pablo Eskobar svojevremeno je rekao: “Jedini čovek koga sam se ikada plašio bila je žena po imenu Grizelda Blanko”. Kada takvu osobu igra zanosna Sofija Vergara, eto dobitne kombinacije za hit seriju od šest epizoda.

Serija Grizelda Sofija Vergara Netflix
Netflix

Dodatno interesovanje za ovaj projekat podstakla je i tužba koju je podneo Majkl Korleone Blanko, jedini preživeli od četvorice Grizeldinih sinova, tražeći novčanu odštetu i zabranu prikazivanja.

“Moja majka je bila crème de la crème”, izjvavio je za Daily Mail, podvlačeći da niko nije kontaktirao porodicu pre snimanja. Osim Netflixa, Blanko je tužio i Sofiju Vergaru, nezadovoljan načinom na koji je predstavila njegovu majku, koju opisuje kao lepu ženu, zvezdu i kraljicu. “Sve što imam da kažem je – da je moja majka živa, ne bi se dobro provela”, zaključio je.

Serija Grizelda Sofija Vergara Netflix
Netflix

Grizelda Blanko, koja je ostala upamćena i po nadimku The Lady of the Mafia, rođena je u Kolumbiji 1943. godine. Odrasla je u siromaštvu, bez oca, sa majkom alkoholičarkom i prostitutkom, pa je i sama rano krenula stranputicom. Sa Karlosom Trujiljom, falsfikatorom i makroom, koji je postao njen prvi muž, počela je da živi kada je imala samo 13 godina. Dobili su tri sina: Diksona, Ubera i Osvalda. Sredinom šezdesetih preselili su se u Njujork, gde se bavila prodajom marihuane. Nekoliko godina kasnije supružnici su se razišli, a nedugo zatim krenule su da kruže glasine da je Grizelda ubila Karlosa.

Drugi put se udala za Alberta Brava, sa kojim je pokrenula lanac trgovine narkoticima, koristeći kao paravan uvoz odeće iz Kolumbije. Na vrhuncu moći imali su mrežu od 1.500 dilera, a u to vreme započela je saradnju sa karteolom Pabla Eskobara. Uverena da je suprug potkrada, Grizelda ga je hladnokrvno likvidirala u Bogoti, što joj je donelo još jedan nadimak – Crna udovica.

Serija Grizelda Netflix
Netflix

Kasnih sedamdesetih sa sinovima se preselila u Majami i počela da gradi narko-imperiju, zarađujući i do 80 miliona dolara mesečno. Postala je poznata po raskalašnom načinu života, beskrupuloznoj nasilnosti i kokainskom ratu koji je doveo do serije krvavih obračuna širom Floride. “Bila je sociopata. Ubijala je ljude u trenutku. Ubila bi svakog ko bi je izneverio, zbog duga, zato što je zeznuo pošiljku ili joj se nije svideo način na koji je gleda”, svedočio je kasnije pomoćnik državnog tužioca Stiven Šlesinger.

Grizeldin treći muž, Dario Sepulveda, sa kojim je dobila sina Majkla Korleona Blanka, takođe je nastradao od njene ruke. Pronašla ga je u Kolumbiji, gde je pobegao sa detetom, i ubila. Majkl Korleone Blanko danas je jedini živi Grizledin naslednik. Poznato je da su tri starija sina, Dikson, Uber i Osvaldo, bili trgovci drogom, ali ne i pod kojim okolnostima su nastradali.

Serija Grizelda Sofija Vergara Netflix
Netflix

Vladavina madrine, za koju se veruje da je naručila najmanje 200 ubistava, krenula je da se urušava 1985. godine. Iz Majamija je pobegla u Kaliforniju, ali je uhapšena i osuđena na dugogodišnju kaznu zatvora. Po izlasku na slobodu deportovana je u Kolumbiju, gde je povučeno živela do 2012, kada ju je ispred mesare u Medeljinu ubio naoružani napadač na motoru.

Kreatori serije Grizelda su Dag Miro, Ingrid Eskajeda i Karlo Bernard. Ukratko, tim koji je radio Narcos and Narcos: Mexico, a svih šest epizoda režirao je Andres Baiz. Osim reditelja, kolumbijskog porekla je i glavna glumica. Posle niza komičnih uloga, na pragu svojih pedesetih, Sofija Vergara napravila je ozbiljan profesionalni zaokret. Kako je otkrila u jednom intervjuu, želja da igra Grizeldu pratila ju je nekoliko godina, još otkako je pogledala dokumentarni film o životu zloglasne šefice narko kartela.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага