Претрага

OVO Bistro: Novi gastro dragulj u kruni Beograda

OVO Bistro

Zanima vas kako izgleda savršen spoj tradicionalnog i modernog, prošlosti i sadašnjosti, kulturnog nasleđa i novih gastronomskih tendencija? Naša preporuka je da prošetate do Svetogorske 17, gde se nalazi Dom Jevrema Grujića (od 1961. godine nosi status spomenika kulture). U predivnom zdanju s kraja 19. veka, koje je ugledni diplomata svog doba podigao za ćerku Mirku, počasnu dvorsku damu kraljice Marije Karađorđević i predsednicu Kola srpskih sestara, otvoren je OVO Bistro. Reč ovo na latinskom znači jaje, a u slobodnom prevodu OVO Bistro može da se čita i kao mesto susreta koje donosi osmehe, dobrotu i sreću.

OVO Bistro

Moderan enterijer karakterišu čiste linije, jednostavnost i izuzetni detalji. Francuski šarm, ušuškan u dvorištu viševekovne kuće u centru Beograda, deluje pomalo nadrealno, a istovremeno i neodoljivo. Inače, reč je o novom projektu ugostitelja Maksima Orlova i Petra Radžihovskog, idejnih tvoraca čuvenih restorana Alpaca i My Bistro u Moskvi i Benedict u Minsku.

OVO Bistro

Šef kuhinje Nikita Andrejev diplomirao je u prestižnoj školi Le Cordon Bleu, a do sada je radio u Moskvi, Tokiju, Londonu, Sidneju i Pulji. Ovog kulinarskog virtuoza prati glas da je pre svega fan bakinih jela, pa tek onda francuske, španske i italijanske kuhinje.

Kada je reč o OVO Bistro meniju, Nikita poštuje tradiciju, a koristeći domaće proizvode nastoji da kroz jela koja priprema pruži nezaboravna iskustva i preispita poznate ukuse oslanjajući se na inovativni pristup.

U ponudi su evropska jela, vrhunska vina, a svakog dana od 10:00 do 15:00 služi se brunch. Izbor je bogat i originalan, cene sasvim prihvatljive.

OVO su naši OVO Bistro favoriti

  1. Kajgana sa kozjim sirom, paprikom, pečurkama, slaninom, pečenim paradajzom, salsom od povrća i semenkama. Služi se uz filter kafu ili kapućino
  2. Francuski omlet sa pekorinom, fokačom sa belim lukom i miksom zelenih salata
  3. Honey granola sa svežim bobicama, čija semenkama i jogurtom
  4. Tartar biftek od govedine sa dimljenom cveklom, pečenim patlidžanom, žumencetom na sous vide način i krekerima od kiselkastog testa
  5. Salata od tikvica sa vazdušastom espumom od kozjeg sira, kandiranim lešnikom i karamelizovanom koricom citrusa
  6. Sočna piletina sa penom od tartufa i dimljenim korenom celera sa crnom solju
  7. Kremasti pečeni Baskijski čizkejk, serviran sa mrvicama đumbira, sosom od borovnice i mente i kremom Šantiji sa pomorandžinom korom
OVO Bistro

Joie de vivre

Uz doručak se služe sve vrste kafa, espresso tonik, ice matcha latte. Po ceni od 800 dinara, sladokusci mogu uživati u koktelima, a mi smo izdvojili tek nekoliko:

Solar Power (od breskovače na bazi džina, penušavog vina, Cointreau i soka od zove)

Flame Orange (na bazi kamparija, ceđene pomorandže i limunske trave)

Espresso Parfait (od orahovače na bazi votke, Kahlue, cold brew kafe, piva i pene od parmezana)

Plus! Hotel Viceroy Kopaonik – Zimska sezona sa pet zvezdica može da počne

Podelite:

Povezane vesti

Претрага