Претрага

Prekoputa Proleća: Novi bistro u srcu Beograda spaja srpsku tradiciju i japansku estetiku

Prekoputa Proleća restoran

Iskusni marketinški stručnjaci složiće se da je dobro izabrano ime za firmu pola obavljenog posla, a originalan naziv novog restorana u Beogradu prosto priziva da potražimo adresu Prekoputa Proleća. O ovom mestu nećete naći previše informacija na društvenim mrežama, što je u današnje vreme pravi raritet, ali nije ga teško locirati jer naziv jasno sugeriše da je prekoputa kultnog beogradskog restorana Proleće, na uglu ulica Topličin venac i Vuka Karadžića.

Prekoputa Proleća restoran

Smešten u kući s kraja 19. veka, novi gradski bistro donosi duh srpske tradicije, koja je na nesvakidašnji način oplemenjena japanskom estetikom. Prostor je podeljen na tri velike sale, a dizajn enterijera potpisuje studio Kolege. U prvom planu su upečatljivi vuneni itisoni sa motivima korala koji prekrivaju ne samo pod, već i zidove, masivna ogledala i prirodno drvo. Jednaku pažnju privlače i razigrani elementi dekora: stone lampe Flos Bellhop, kaktusi u saksijama, papirni lampioni…

Centralno mesto zauzima prostrani šank, sa barskim stolicama nežnoplave boje. Utisku prijatne atmosfere doprinose i starinske vitrine, kao i ambijentalno osvetljenje. Prekoputa Proleća je pravi izbor bilo da ste u potrazi za mestom na kojem ćete uživati uz prvu jutarnju kafu, pojesti ukusan doručak, zakazati poslovni sastanak, popiti piće sa prijateljima ili uživati u večernjem izlasku.

All Day Breakfast

Menijem dominiraju klasična jela, koja ćete doživeti na potpuno nov i drugačiji način. Ništa nije prepušteno slučaju, pa ni izbor tanjira, čaša i escajga, a tu je i savremeni food elevator koji direktno iz kuhinje doprema specijalitete.

Jutarnji favorit gostima je Benedikt doručak, a ništa manje tražena je i kajgana na crnom nordijskom hlebu. Za doručak možete naručiti i kroasane sa slatkim i slanim nadevima, sendviče, tost, omlet. I sve to po pristupačnim cenama.

U glavnoj ponudi je duga lista specijaliteta: paste sa klasičnim i autorskim sosovima, tartar od tune ili govedine, pileći file sa domaćom testeninom i umakom od spanaća, burger, biftek sa sosom od tri vrste gljiva, pečeni losos sa kremom od šargarepe, piletina sa krispi kozicom.

Prekoputa proleća restoran

Naravno, savršenog ručka nema bez savršenog deserta, a sladokusci mogu da biraju između limun tarta, kolača od jabuke, pite sa višnjama, specijaliteta sa pucketavom čokoladom i ganašom od limete i jogurta… Zdravija opcija slatkiša je sufle od bundeve i pistaća sa manje šećera i brašna.

Prekoputa Proleća restoran

Prekoputa Proleća piju se najbolji kokteli

Kada je reč o karti pića, akcenat je na koktelima. Navratite li u Prekoputa Proleća obavezno probajte Rose Garden Palace sa Hendrick’s džinom, rose sirupom, limunom i penušavcem, Smoky Margaritu, kao i Clover Club i Gardern Mule varijaciju sa ruskom vodkom.

Fotografije: Jelena Branković

Podelite:

Povezane vesti

Претрага