Претрага

Pronašli smo šarmantni hotel u Berlinu i probali čuvenu Xberg patku

Hotel Orania Berlin
Photo by Heye Jensen on Unsplash, orania.berlin

Berlin, jedan od najdinamičnijih gradova Evrope budan je i danju i noću, ali budite na oprezu jer lako ulazi pod kožu! Preporučujemo umetnički deo grada Krojzberg i hotel Orania Berlin, smešten u impozantnoj art deco zgradi iz 1912. godine. U ovom kvartu kosmopolitski duh glavnog grada Nemačke najviše dolazi do izražaja, a sve lokalne atrakcije su vam na dohvat ruke – od istorijskih mesta i muzeja do najboljih restorana i barova.

I hotel Orania Berlin je sam po sebi atrakcija, budući da je za opremanje komfornih soba korišćen najfiniji tekstil iz svih krajeva sveta. U holu se održavaju i značajne manifestacije, kao što je berlinski Bienale, a u hotelu često odsedaju zvezde čuvenog Filmskog festivala.

Hotel Orania Berlin soba
Orania.Berlin

Morate da obiđete zanatske pivare i probate kobasice – ta kombinacija ima prednost nad svim ostalim. Ako ste za nešto ozbiljnije, svratite u Markthalle Neun, centar berlinske gastronomske scene, gde su na ceni specijaliteti od junećih prsa i kiflice sa jagodama.

Ako se odlučite za hotel Orania Berlin, podrazumeva se i večera u Orania Restaurant. Chef Filip Vogel ekspert je za modernu azijsku kuhinju, a zbog Xberg patke na njegov način vredi ponovo doći u Berlin. Za after dark varijante preporučujemo retro kič lokal Green Door u kvartu Šonberg.

Turistima su jako zanimljivi buvljaci i male prodavnice u industrijskoj zoni, gde mogu da pronađu suvenire iz vremena kada je Berlin bio prestonica komunističke Istočne Nemačke. Tu vas čeka kompletna špijunska oprema, odeća, knjige, LP ploče. Obiđite i kompleks Voo sa ekskluzivnim buticima, Šarlotenburg sa zanatskim ateljeima…

Pošto ćete se sigurno umoriti od špacirunga po gradu, jer berlinskim izazovima je teško odoleti, planirajte da dan privedete kraju u spa centru Soho House, gde ćete se prepustiti veštim rukama masera i relaksirajućim tretmanima.

Oblizak Brandenburške kapije, Rajhstaga i Bundestaga se podrazumeva, a ne zaboravite ni Checkpoint Charlie, kontrolnu tačku na granici između nekadašnjeg Istočnog i Zapadnog Berlina. Tu su i ostaci zida koji je decenijama delio grad, podzemni ratni bunkeri, televizijski toranj, Postdamer plac, galerija East Side sa 1.316 metara grafita i murala koje su decenijama stvarali umetnici iz svih krajeva sveta… Možete i sami nešto da nacrtate ili da ostavite potpis kao znak da ste bili ovde.

East Side Berlin
Photo by Jeison Higuita on Unsplash

Za noćenje sa doručkom u hotelu Orania Berlin treba izdvojiti oko 20.000 dinara; grad možete da obiđete i brodom, a poslednjih godina veoma su popularne, i nadasve zdrave, biciklističke ture. Posetite visitberlin.de

Podelite:

Povezane vesti

Претрага