Претрага

Recept Džejmija Olivera za savršen jesenji ručak sa batatom

Recept Džejmija Olivera

Naoružan namirnicama iz supermarketa, omiljeni chef u svom kuvaru 7 Ways otkriva kako ih možemo upotrebiti na nešto drugačiji način. Prenosimo vam recept Džejmija Olivera za jednostavno, ali ukusno i neobično zimsko jelo, koja će nas začas ugrejati.

PAPRIKAŠ OD SLATKOG KROMPIRA

Sastojci

maslinovo ulje

4 sveža lovorova lista

1 sveža karipska crvena čili paprika

4 čena belog luka

2 slatka krompira (250 g svaki)

1 konzerva pasulja od 400 g

1 konzerva paradajza šljivara od 400 g

30 g fete

2 pita-hleba

Recept Džejmija Olivera korak po korak

1. Na slaboj do umerenoj vatri zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u tiganju veličine 30 cm zajedno sa listovima lovora. Izbockajte čili-papriku i dodajte je u tiganj. Oljuštite i dodajte cele čenove belog luka.

2. Oljuštite slatki krompir i isecite ga na kolutove debljine 2 cm. Stavite u tiganj da se prži 10 minuta. Na polovini procesa okrenite. Naspite pasulj, zajedno sa sopstvenim sokom, i paradajz, koji je potrebno malo izgnječiti varjačom. Poklopite i ostavite na vatri 10 minuta, dok slatki krompir ne bude gotov.

3. Sklonite poklopac, pojačajte vatru, i ostavite da cvrči nekoliko minuta, da se zgusne.

4. Paprikaš začinite po ukusu i pospite izmrvljenim feta-sirom. Poslužite uz tostiran pita hleb, koji možete da umačete u paprikaš.

Jedna porcija sadrži: energija 652 kcal, masti 11.9 g, zasićene masti 3.3 g, belančevine 23.9 g, ugljeni hidrati 111.6 g, šećeri 21.5 g, so 1.4 g, vlakna 18.5 g

Recept Džejmija Olivera

Sa kuvarom 7 Ways: Easy Ideas for Every Day of the Week (7 načina: Jednostavne ideje za svaki dan u nedelji) Džejmi Oliver unosi male izmene u naš nedeljni repertoar. Osamnaest namirnica iz supermarketa – piletina, losos, pečurke i drugo – pretvara u uzbudljiva jela. Sa sedam ideja za svaku namirnicu, kuvar sadrži više od 120 recepata, od klasika koje možete da pripremite sami i poslastica iz pećnice do omiljenih porodičnih jela i onih koja se mogu čuvati u zamrzivaču.

Kuvar je objavio Penguin Random House, autor fotografija je Levon Bis

Plus! Da li ste probali indijsku limunadu? Imamo originalni recept za Nimbu Pani

Podelite:

Povezane vesti

Претрага