Претрага

Šta čita Ana Ivanović: 12 pravila za život

12 pravila za život dr Džordan Piterson knjiga Ana Ivanović

Kako Ana Ivanović provodi slobodno vreme? Nekadašnja teniserka voli da čita ozbiljna i uzbudljiva dela, poput onih koje potpisuju Umberto Eko i Den Braun, a sada smo je zatekli sa popularnim naslovom 12 pravila za život.

Dr Džordan Piterson, kanadski profesor kliničke psihologije na Univerzitetu u Torontu, trenutno je jedan od najcenjenijih, najuticajnijih i najpoznatijih mislilaca. Njegovi stavovi i jasna poruka o važnosti lične odgovornosti i traganja za smislom života naišli su na ogroman broj pristalica širom sveta.

Stoj uspravno i zabaci ramena, jedan je od postulata dr Pitersona, koji je milionima čitalaca pomogao da uvedu red u svoje haotične živote. Na osnovu bogatog iskustva iz kliničke prakse i ličnog života, ali i drevnih učenja i najnovijih otkrića, dr Džordan Piterson daje odgovor na pitanje – šta je ono najvažnije što bi svako od nas u današnjem svetu trebalo da zna. Saznanja do kojih je došao sažeo je u 12 naizgled jednostavnih pravila za život ispunjen smislom i svrhom.

12 pravila za život Dr Džordan Piterson

– Dugo mi je trebalo da se odlučim za naslov 12 pravila za život – protivotrov za haos. On jasno ukazuje na to da su ljudima potrebni principi koji uvode red i da nas u protivnom haos priziva. Potrebna su nam pravila, standardi, vrednosti, pojedinačno i zajedno. Potrebne su nam rutina i tradicija – poručuje autor koji i sam pripada grupi za koju je pisao pravila.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага