Претрага

Šta su serumi za obrve i da li zaista deluju

Serumi za obrve
Freepik

Bilo da želite punije obrve, kako biste ispratili aktuelne trendove, ili vam je jednostavno cilj da pospešite njihov rast, serumi za obrve čekaju da ih otkrijete – i upotrebite.

Da li serumi za obrve zaista deluju?

Možda ste u svoju svakodnevnu beauty rutinu već uključili serume za trepavice i svedočite rezultatima dosledne primene. I serumi za obrve zahtevaju sličan nivo posvećenosti.

Većina preparata pomoćiće vam da ojačate obrve, što će se automatski odraziti na njihovu debljinu. Na tom putu važnu ulogu igraju peptidi, biotin, ulja… Ako serume ne koristite svakodnevno, prirodni ciklus rasta vratiće se na početnu poziciju, onu pre upotrebe preparata.

Biće potrebno otprilike 12 nedelja, baš kao kod skincare rutine, da biste primetili razliku i prve efekte. Da ne bude zabune, dodatne folikule dlake nećete stvoriti, jer je to unapred obavljeno, ali ako imate prirodno tanke obrve, dlačice možete učiniti debljim. Takođe, ukoliko ste ih previše čupali, pomoći ćete im da se vrate na pravi put.

Serumi za obrve
Freepik

Šta stimuliše rast dlačica?

Korišćenjem hranljivog ulja i redovnim masiranjem područja obrva moguće je stimulisati debljinu dlačica. Osim toga, konstantna primena vitamina i drugih sastojaka koji se obično nalaze u serumima (peptidi, keratin, biotin…) provereno utiče na jačinu i gustinu. The Ordinary nudi mešavinu različitih peptida po pristupačnoj ceni.

Koji je najbolji serum za rast obrva?

Odgovor na ovo pitanje je krajnje individualan. Sami procenite šta vam najviše odgovara. Od tretmana u stilu ulje + masaža, do seruma sa aplikatorom u vidu četike za maskaru. Ključno je jačanje i negovanje obrva adekvatnim vitaminima i sastojcima koji će se pozitivno odrazizi na zdravlje vaših dlačica.

Da li ricinusovo ulje pospešuje rast obrva?

Ricinusovo ulje vekovima se koristi kao prirodni lek za rast kose, međutim, ne postoje zvanični dokazi da ono utiče i na rast obrva. Bilo kako bilo, nećete napraviti nikakvu štetu ako ga upotrebite. Predlažemo Typology serum za trepavice i obrve sa peptidima graška i ricinusovim uljem.

Pored pomenutog, i druga hidratantna prirodna ulja, kao što je bademovo, lavandino i ruzmarinovo, pozitivno utiču na zdravlje dlačica obrva.

Serumi za obrve Typology Eyebrow & Eyelash Serum
with 2% Pea Peptides + Castor Oil
Typology Eyebrow & Eyelash Serum
Podelite:

Povezane vesti

Претрага