Претрага

Šta su wellness parfemi i da li zaista popravljaju raspoloženje

Wellness parfemi
Freepik

Aromaterapija je veoma efikasno oružje u borbi protiv stresa i anksioznosti. Primena aromatskih komponenti biljaka, najčešće esencijalnih ulja, pokazala se kao sjajan lek ne samo za pomenute probleme, već za još čitav niz tegoba. Dakle, ima smisla krenuti u potragu za mirisima koji imaju jednako umirujuće dejstvo. Prema rečima eksperata, takozvani wellness parfemi mogu uticati na naše raspoloženje tokom dana.

Wellness parfemi
Freepik

Brendovi kao što su Le Jardin Retrouve i Edeniste prednjače u konceptu wellness parfema, sa zajedničkim ciljem da se usredsrede na miris koji bi poboljšao naše emocionalno blagostanje. Edeniste je čak razvio program Feel Good, koji nudi seriju onlajn olfaktornih terapija. Postoji, recimo, emocionalna regulacija, za koju brend tvrdi da pospešuje kvalitet života i vraća nas u ravnotežu.

Wellness parfemi po lookbook preporuci

Ako ste u potrazi za umirujućim notama i potrebna vam je kompletna rehabilitacija, wellness parfemi su sve što vam je potrebno, a mi imamo tri predloga.

Wellness parfemi Edeniste Happiness

Edeniste Happiness spada u grupu vodenih mirisa, i upravo te note ga otvaraju, uz sveže egzotično voće. Potom blago prelaze u jasmin, mango i kokos, da bi se na koži najduže zadržali mošus i kedar.

Wellness parfemi L'Occitane Osmanthus

L’Occitane Osmanthus je savršeni miks kajsije i osmantusa, čiji se miris širi tokom jeseni, kada većina biljaka prestaje da cveta. Sveža, baršunasta nota kajsije kompoziciji daje posebne tonove i aromu.

Wellness parfemi Zara Vapeur Blanche

Zara Vapeur Blanche odiše drvenim i puderastim notama: gornja je eukaliptus, srednja kedar, dok bazu čini senzualni mošus, koji, između ostalog, ima i moć da nam popravi raspoloženje na prvi udisaj.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага