Претрага

Zara Home recepti: Sutlijaš sa bademovim mlekom i karamelizovana jabuka

Sutlijaš sa bedemovim mlekom Zara Home recept
Zara Home

Svi volimo sutlijaš, desert koji se lako pravi od pirinča i mleka, ali ovo je nešto malo drugačije i jednako neodoljivo. Ovo je sutlijaš sa bademovim mlekom i ukrasom od karamelizovane jabuke, koji će vam, u to uopšte ne sumnjamo, vrlo brzo postati omiljena poslastica. Zdravo, ukusno, jednostavno za pripremu, i to po Zara Home receptu. Probajte!

Sutlijaš sa bademovim mlekom Zara Home recept
Zara Home

2 porcije I 40 minuta

Sastojci

1 jabuka

3 kašike smeđeg šećera od šećerne trske

120 g pirinča okruglog zrna

70 g običnog braon šećera

750 ml bademovog mleka

200 ml slatke pavlake

Prstohvat soli

Postupak

Sutlijaš sa bademovim mlekom

Sipajte mleko i slatku pavlaku u lonac i zagrevajte na srednje jakoj vatri.

Dodajte semenke i mahune vanile.

Umešajte šećer i pirinač.

Kada proključa, smanjite vatru. Kuvajte 35 do 40 minuta.

Neka se 20 minuta hladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga najmanje 1 sat u frižideru.

Plus! Puding od crnog pirinča sa kokosovim mlekom i mangom po receptu Gvinet Paltrou

Sutlijaš sa bademovim mlekom Zara Home recept
Zara Home

Karamelizovane jabuke

Oljuštite jabuke i presecite ih napola.

Izvadite koštice i složite ih u pleh.

Dodajte šećer i pecite 1 sat na 170º.

Sutlijaš sa bademovim mlekom Zara Home recept
Zara Home

Poslužite sutlijaš sa bademovim mlekom, na vrh stavite karamelizovanu jabuku i dodajte malo karamela od jabuka.

SHOP THIS STORY

Podelite:

Povezane vesti

Претрага