Претрага

U zemlji leda i vatre: Plava laguna na Islandu nudi nezaboravno spa iskustvo

Hotel Retreat Plava laguna Island
The Retreat

Između snegom pokrivenih planina i oštrih surih stena vulkanskog porekla smešten je fenomen prirode poznat kao Plava laguna. Personifikacija Islanda i jedno od najspektakularnijih mesta na planeti. Rizort The Retreat sagrađen je u samoj laguni, u Grindaviku, ribarskom gradiću južno od prestonice Rejkjavika. U skladu sa okolinom dizajn je minimalistički, a pomalo i futuristički. Smenjuju se beton i staklo, dok se kade u apartmanima nalaze ‒ pored kreveta.

Plava laguna Island hotel The Retreat
The Reatreat

Na meniju prefinjenog hotelskog restorana Moss dominira lokalna kuhinja, pa ćete imati priliku da probate specijalitete ove ostrvske države na granici između Atlantskog i Severnog ledenog okeana, koja pripada Evropi, iako je bliže Americi. Čekaju vas islandski tvist, tataki od goveđeg mesa koji se topi u ustima, marinirani losos gravlaks kao gurmanski relikt vikinške prošlosti… Posle večere opustite se uz koktel iceberg paralyzer i posmatrajte nebesku igru polarne svetlosti iz svoje sobe.

Spa centar pod vedrim nebom

Ceo lokalitet je veliki spa centar pod vedrim nebom, formiran još u dalekoj Zemljinoj prošlosti. Geotermalna banja sa bazenima čije je dno prekriveno davno ugašenom lavom. Temperatura vode uvek je između 37 i 39 stepeni, bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike. Bogati geološki slojevi izbacuju na površinu obilje minerala koji vodi daju lekovita svojstva. Pored spa oaze, u rizorta postoje i takozvane parne pećine, nešto poput prirodne saune, a preporučuje se masaža na bazi algi i minerala silicijum-dioksida, koji, kažu, usporava proces starenja i podmlađuje telo.

Hotel Retreat Plava laguna Island
Podelite:

Povezane vesti

Претрага