Претрага

UGG čizme na posao? Da, ali ako poslušate savete Ašoka Murtija

UGG čizme

UGG čizme toliko su prisutne da više nije pitanje da li je u redu u njima otići na mesto koje zahteva malo zvaničnije odevanje, već na koji način osmisliti stajling da budu dobrodošle svuda, pa i na poslu. Ašok Murti, stilista kome se u modnom svetu bezrezervno veruje, dao nam je odgovor na ovo pitanje.

Ašok Murti UGG čizme

− Činjenica je da je, kao posledica perioda kovida, došlo do promene odnosa prema komoditetu. Ranije se za sve formalnije prilike očekivalo da se on delimično žrtvuje. Na talasu poštovanja komoditeta UGG i slične firme postali su predstavnici ugly fashiona, odnosno komada koji su u osnovi ružni, ali u drugačijem kontekstu postaju lepi. Kod nas se od početne kombinacije, UGG čizme + plišana trenerka, došlo do nečega što se, realno, ako se mudro iskombinuje, pa izgleda kao namerna greška, možete poneti svuda.

Kako stilizovati UGG čizme

− U prvom talasu se uz UGG čizme nosilo sve što liči na trenerku. Kasnije, u postkovid periodu, to su postali svi oni komadi koji u formi jesu trenerka, pod uslovom da nisu napravljeni od pliša ili pamučne trikotaže, već od vunenog žerseja. Materijali koji podsećaju na pletetninu se logično uklapaju s njima, a odlično se kombinuju i sa oversize komadima, tvidom, velikim džemperima…

− Meni UGG čizme najlošije izgledaju kada se nose uz helanke i kratku sportsku jaknu, jer stičem utisak da im nije data doza dostojanstva, već ih je devojka obula zato što je mrzelo da šnira cipele. Odlično se uklapaju i u stil tihe i nenametljive elegancije. Ako racionalno postavimo stvari, niko ne želi da usred zime po svaku cenu nosi potpetice od ko zna koliko santimetara i da izgleda kao junakinja iz serije Seks i grad, jer je to trend.

− Uz UGG čizme možete nositi i odevne predmete od kašmira i drugih finih zimskih materijala, koje ćete preseći bluzom od svile ili šalom. Tada već imate ozbiljno promišljenju kombinaciju. Osobe koje UGG čizme nose u kontekstu koji nije krenula sam s drugaricom na kafu, skoknula sam do teretane ili idem da preparkiram kola, gde su logična obuća, od njih prave mudar i sofisticiran momenat.

Podelite:

Povezane vesti

Претрага